Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 10/1/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.Νέα σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει τον Βόλο από χθές Δευτέρα το βράδυ και η πρωτεύουσα της Μαγνησίας έχει καλυφθεί από το χιόνι, ακόμα και στο κέντρο, ενώ το ψύχος είναι δριμύ και η θερμοκρασία έχει πέσει στους -7 βαθμούς.  Η έντονη χιονόπτωση στον Βόλο ξεκίνησε στις 8 το βράδυ και πολύ σύντομα "άσπρισαν" δρόμοι, πλατείες και αυτοκίνητα, ενώ πλέον εξαιρετικά δύσκολη είναι και η κίνηση των αυτοκινήτων λόγω του παγετού.
 Αλατιέρες και υδροφόρες του Δήμου Βόλου, ρίχνουν αλάτι και θαλασσινό νερό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες προκειμένου να τις κρατήσουν ανοιχτές, αλλά πάνω από τον Περιφερειακό είναι αδύνατη η κίνηση των αυτοκινήτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.   Ο Δήμος Βόλου, συνιστά με ανακοίνωσή του, στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της χιονόπτωσης και άνοιξε πολλούς θερμαινόμενους χώρους για να καταφύγουν εκεί και να διανυκτερεύσουν όσοι δεν διαθέτουν στέγη ή δεν έχουν θέρμανση στα σπίτια τους.  Από τις 9 το βράδυ σταμάτησαν και οι αστικές συγκοινωνίες προς τα προάστια του Βόλου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.  Στο Πήλιο οι συνθήκες είναι ακόμη δυσκολότερες με την χιονοθύελλα να μαίνεται με ιδιαίτερη ένταση, ενώ η θερμοκρασία στα Χάνια την νύχτα έχει πέσει στους -14 βαθμούς.

=ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗΚΕ ΠΕΖΟΣ.Τραγικό τέλος είχε ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής, ο οποίος διαμελίστηκε από τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας για άγνωστους λόγους πήδηξε τα κάγκελα της κλειστής διάβασης και βρέθηκε εντός του χώρου των σιδηροδρομικών γραμμών την ώρα που περνούσε το τρένο, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο κάτω από τις ρόδες.  Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα στην κλειστή διάβαση της οδού Βυζαντίου με Κωλέττη, ενώ σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων, στο ύψος του πολυκαταστήματος Jumpo, υπάρχει ανοιχτή διάβαση.  Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, το κεφάλι του έχει σχεδόν πολτοποιηθεί και είναι αδύνατο να αναγνωριστεί ο νεκρός.

=ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ.Ολοκληρωτική εκτιμάται ότι είναι η καταστροφή των οπωρολαχανικών στη Μαγνησία, λόγω του χιονιά και του παγετού, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν ελλείψεις στη λαϊκή αγορά, “Τα πιο ευαίσθητα είναι τα μαρούλια, ο άνηθος, το κρεμμυδάκι, το παζί, τα κουνουπίδια, τα λάχανα, τα μπρόκολα, το σπανάκι κ.α. Το μέγεθος της καταστροφής θα διαπιστωθεί όταν λήξει η κακοκαιρία. Από ό,τι βλέπουμε όμως τα πάντα είναι παγωμένα, δήλωσε ο Απ. Τσανακίνας, που πρόσθεσε ότι όσοι παραγωγοί πρόλαβαν να τα συλλέξουν με το πρώτο χιόνι, μπορεί και να έσωσαν κάποιες ποσότητες.

=ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.Το αδιαχώρητο σημειώνεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στα επείγοντα του Νοσοκομείου και στην Ορθοπεδική κλινική, λόγω της κακοκαιρίας και των πτώσεων ανθρώπων στον πάγο, με αποτέλεσμα, για να μειωθούν τα ράντζα στους διαδρόμους, οι ασθενείς να προωθούνται σε κλινικές που δεν έχουν φόρτο. Καθημερινά, ειδικά αυτές τις μέρες της παγωνιάς το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει  εξαιρετικά μεγάλο φορτίο, είπε ο διοικητής. Εδώ και τρεις ημέρες πήγαιναν 200 άνθρωποι καθημερινά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ γινόταν 20 εισαγωγές κάθε μέρα, τόνισε.  «Καμία κλινική, όσα άδεια κρεβάτια να είχε, δεν θα μπορούσε να αντέξει 20 εισαγωγές ασθενών. Καθημερινός αγώνας της Διοίκησης και των προϊσταμένων είναι να μοιράζονται οι άνθρωποι και να μη μένουν στα ράντζα, αλλά να τοποθετούνται στα άδεια κρεβάτια», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.  Ο ίδιος είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έκλεινε κλινική, αλλά αυτές τις μέρες έτυχε και δεν είχε φόρτο η ΩΡΛ και η Οφθαλμολογική κλινική, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς από άλλες κλινικές.  Στην Ορθοπεδική κλινική σημειώθηκε το αδιαχώρητο, λόγω πτώσεων ανθρώπων στον πάγο, όπως γίνεται και στις Παθολογικές κλινικές.

=ΔΕΥΑΜΒ.Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και της υπερκατανάλωσης νερού που γίνεται από τους πολίτες, που αφήνουν ανοιχτές τις βρύσες για να αποφύγουν το πάγωμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στα σπίτια τους, αλλά και διαρροών στο εσωτερικό δίκτυο των ακινήτων, η ΔΕΥΑΜΒ πέρα από το μέτρο της μείωσης της πίεσης ανά ζώνες, προχωρεί και σε διακοπές νερού, καθώς αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.  Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών, αλλά το μέτρο κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να μην αδειάσουν οι δεξαμενές και από νωρίς το πρωί της Τρίτης να καταστεί εφικτή η απρόσκοπτη υδροδότηση στο σύνολο της πόλης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι που επιβάλλουν τη λήψη του προσωρινού μέτρου της διακοπής και συνεπώς τα όσα διαδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

=ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.Από πλευράς Δήμου Βόλου, το σύνολο του μηχανισμού του βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να διασφαλιστούν οι βασικές λειτουργίες της πόλης.  Επίσης, ζητείται από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών ανακύψουν.  Ιδιαιτέρως εφιστάται η προσοχή στους πολίτες, με βάση και την αρνητική εμπειρία προηγούμενης κατάστασης, να φροντίσουν για την στάθμευση των αυτοκινήτων τους σε σημεία που δεν θα παρεμποδίζουν την διέλευση και άρα το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού, ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους.  Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Δημαρχείο του Βόλου, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία θα υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

=ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, καθώς και στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, σύμφωνα με αποφάσεις που λήφθηκαν από τους Δήμους


ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΡΛΑ Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή του κάμπου, με το θερμόμετρο χθες να δείχνει μείον – 12 βαθμούς στην περιοχή, σε συνδυασμό με την πλήρη άπνοια στην ατμόσφαιρα δημιούργησαν ένα στρώμα παγετού στην λίμνη Κάρλας και κυρίως στις όχθες της. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, δεν υφίσταται προς το παρόν σοβαρό πρόβλημα με τα πουλιά και η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο».  Αντιθέτως η ίδια επισήμανε ότι υφίσταται σοβαρό θέμα με την λαθροθηρία που παρουσιάζει έξαρση τις τελευταίες μέρες. Ο φορέας μάλιστα προτίθεται τις επόμενες μέρες να προσφύγει στον Εισαγγελέα καταθέτοντας μήνυση κατά αγνώστων προκειμένου να «βάλει φρένο» στο λαθραίο κυνήγι.

=ΑΛΜΥΡΟΣ.Για τον απολογισμό του έργου της το έτος 2016 προετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή Αλμυρού. Η δημοτική αρχή Αλμυρού συμπλήρωσε πλέον δύο χρόνια στα ηνία του δήμου, χρονικό διάστημα που είναι ικανό για να αρχίσει να αποδίδει καρπούς.  Παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που προκαλεί, οι ΟΤΑ οφείλουν να διαχειρίζονται όσο πιο δυνατόν αποτελεσματικά τα ζητήματα των πολιτών, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν στην καθημερινότητά τους. Να το αποδεικνύουν με πράξεις

=ΣΠΟΡΑΔΕΣ. Στο μάτι μιας νέας σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκονται από χθές και πάλι οι Σποράδες.  Χιονοθύελλα σαρώνει από τις 7.30 περίπου την Αλόννησο και την Σκόπελο,επιδεινώνοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των δύο νησιών από το περασμένο Σάββατο.   Στην Αλόννησο,που τα προβήματα είναι ήδη σχεδόν ανυπέρβλητα,προστίθενται νέοι όγκοι χιονιού αφού κλείνουν απόψε και όσοι δρόμοι είχαν καταφέρει να διανοιγούν. Από τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη ζητήθηκε απόψε βοήθεια να σταλεί από τον Βόλο και να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού ,αφού για τρίτη μέρα δεν υπάρχουν ηλεκτρικό ρεύμα και υδροδότηση.

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ο Ολυμπιακός θα κληθεί την προσεχή Κυριακή να αντιμετωπίσει στο Πανθεσσαλικό τον Θεσπρωτό, στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου.   Σήμερα  οι παίκτες θα γυμναστούν - καιρού επιτρέποντος - στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Αν δεν είναι δυνατόν οι ποδοσφαιριστές να προπονηθούν στο βοηθητικό, λόγω του χιονιού και του παγετού, τότε θα γυμναστούν, όπως και το Σάββατο, σε κλειστή αίθουσα του Πανθεσσαλικού. Ο Φαμπρίτσιο Πότσι, όπως και ο Άγγελος Κολημήτρας, αναμένεται να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα, καθώς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γ.Σ. της Νίκης με θέμα την συζήτηση και λήψη απόφασης επί της πρότασης μομφής κατά του κ. Τζήμα. Στη γενική συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσα μέλη ήταν οικονομικώς τακτοποιημένα μέχρι τις 31/12/2016 ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε θα υπάρχει η δυνατότητα πριν την έναρξη της Γ.Σ. τα μέλη να τακτοποιούν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.  =Η αναμέτρηση ΑΕΛ – ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου είναι η αιτία που η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας έχει ζητήσει την μετάθεση του αγώνα Απόλλων Λάρισας – Νίκη Βόλου. Το αίτημά της αναμένεται να γίνει δεκτό από την ΕΠΟ και το ματς της Λαρισινής ομάδας κόντρα στη βολιώτικη θα μετατεθεί για το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 15:00.

ΕΛΛΑΔΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.Η ΝΔ είναι η διαχρονική ηχώ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών. Είναι υπόλογη για το χάος των τελευταίων 27 ετών και για τις τεράστιες απώλειες εσόδων του δημοσίου  σημειώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απαντώντας στη ΝΔ. Ο ίδιος τονίζει ότι η ΝΔ για πρώτη φορά και μετά την γενικευμένη κατακραυγή σύρεται στο αυτονόητο. Τα υπόλοιπα είναι περσινά ξινά σταφύλια. Οι δε ιδιοκτησίες των καναλιών θα πρέπει άμεσα να αποσύρουν τη σχετική  προσφυγή στο ΣτΕ. Να αποδεχθούν ότι υποχρεούνται στη διαφάνεια στην οποία υποχρεούνται ακόμα και απλοί δημόσιοι λειτουργοί, ακόμα και οι απλοί δημοσιογράφο καταλήγει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Σημειώνεται ότι η ΝΔ με ανακοίνωσή της νωρίτερα τόνιζε ότι ο ίδιος ο κ. Παππάς οφείλει να απολογηθεί, γιατί δεν ελέγχθηκαν και δεν ήρθαν στη Βουλή -όπως επιβαλλόταν και όπως επίμονα ζητούσε η Νέα Δημοκρατία- τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.
ΣΧΟΛΕΙΑ.Κλειστά, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, θα παραμείνουν και την Τρίτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΟΑΣΑ.Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι στις περισσότερες λεωφορειακές γραμμές έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης.

ΚΑΙΡΟΣ. Χιόνι ξεκίνησε και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εντονότερα είναι τα φαινόμενα στα βόρεια προάστια. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων. Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αθηναίων.Συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Χιόνια και πάλι στα βόρεια της Αττικής. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Από την Πέμπτη εξασθενούν τα φαινόμενα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ευαγγελισμό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά.

ΚΟΣΜΟΣ

ΚΙΝΗΜΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ.Η προσπάθεια του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών δεν αναμένεται τελικά να καρποφορήσει. Η Ansa μεταδίδει δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας Γκι Φερχόφσταντ, σύμφωνα με τον οποίο «δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για να προαχθεί μια πολιτική ατζέντα που να μεταρρυθμίζει την Ευρώπη» στο M5S και «δεν υπάρχει επαρκές κοινό έδαφος για να γίνει δεκτό το αίτημα να ενταχθεί στην ομάδα».

ΗΠΑ.Σε θέση ανώτερου συμβούλου αναμένεται να διορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ τον γαμπρό του, Τζέραντ Κούσνερ, σύμφωνα με το δίκτυο NBC και την εφημερίδα New York Times. Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ δραστηριοποιείται όπως και ο Τραμπ κυρίως στον τομέα των ακινήτων στη Νέα Υόρκη και έχει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και δεσμών που μπορεί να εγείρουν ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης τονίζουν ότι εξετάζουν προσεκτικά τη δίχως προηγούμενο διασπορά ψευδών ειδήσεων εν μέσω εκθέσεων των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με ρωσικές απόπειρες επηρεασμού των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ.Θύελλα αντιδράσεων από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας έχει ξεσηκώσει ο «ειδησεογραφικός» δικτυακός τόπος Breitbart, το γνωστό φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από δημοσίευμα για υποτιθέμενη επίθεση εναντίον εκκλησίας από εκατοντάδες «ξένους» που φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ντόρτμουντ...

ΙΣΡΑΗΛ.Μία άγνωστη μέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ λίγες ώρες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι επρόκειτο για ενέργεια υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους. Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού έπεσε με ταχύτητα την Κυριακή πάνω σε πλήθος στρατιωτών σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας 17 εξ αυτών. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ.Διευκολύνσεις και κίνητρα για ρύθμιση οφειλών των καταναλωτών που χρωστούν έως 1000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος σε 24 δόσεις χωρίς προκαταβολή, αλλά και δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές με προκαταβολή, αποφάσισε η ΔΕΗ. Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης των 36 δόσεων για όσους την έχασαν. Μέριμνα και για όσους στο τέλος του μήνα θα χρωστούν λιγότερα από 500 ευρώ. Επιπλέον μπόνους σε όσους προπληρώνουν λογαριασμούς.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.Στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τέσσερις ακόμα ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών «αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων». Διευκρινίζεται ότι η παράταση δεν αφορά την κατάθεση πινακίδων.

ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ.Η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την φοροεισπρακτική πολιτική της Ελλάδας και του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, καθώς και η αναζήτηση αμοιβαίας συνεργασίας, ήταν ο σκοπός της συνάντησης της υφυπουργού Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου με τον αναπληρωτή πρόεδρο της γερμανικής αριστεράς Linke και την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου. Στο τραπέζι η συνεργασία με τη ΓΓΔΕ, αλλά και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Ε.Ε.Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τον περιορισμό της πρόσβασης της Βρετανίας στην ενιαία αγορά στην περίπτωση που το Λονδίνο πάψει να αποδέχεται τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, τόνισε η Μέρκελ, αυξάνοντας την πίεση προς την Τερέζα Μέι. Για το Λονδίνο, ανάμεσα στις τέσσερις «ελευθερίες» αυτή από την οποία επιθυμεί περισσότερο να απαλλαγεί είναι η ελευθερία της κίνησης των προσώπων εντός των χωρών-μελών της ΕΕ.

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ.Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ και των ελέγχων για τα εμβάσματα στο εξωτερικό διαβίβασε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κ.Παπανάτσιου. Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει ότι από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο 2016 ξεκίνησε έλεγχος σε 482 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε σε 185 από αυτές, με συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρων 235,9 εκατ. ευρώ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΩΡΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ.Κάτοικος Βελγίου θα παραμείνει ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Σαρλερουά έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με τη Μαλίν. Ο 26χρονος μέσος, ο οποίος θα είναι πλέον συμπαίκτης με τον Δημήτρη Κολοβό και τον υπό δοκιμή Φάνη Τζανδάρη, παρουσιάστηκε επίσημα από το σύλλογο, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του.

ΠΑΟ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0.Ο Σεμπαστιάν Λέτο ήταν ο... Άη Βασίλης με τα πράσινα για τον Παναθηναϊκό, αφού με δική του κεφαλιά στο 83ο λεπτό έκαμψε τη σθεναρή έως εκείνο το σημείο αντίσταση της Κέρκυρας, σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης και επέτρεψε στο «τριφύλλι» να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά την ήττα από τον Πλατανιά και την ισοπαλία στη Λάρισα.

ΕΠΟ.Την αναβολή της αυριανής πρώτης αναμέτρησης ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, γνωστοποίησε σήμερα η ΕΠΟ. Η ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι εντός των ημερών θα γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

ΤΟΥΡΚΙΑ.Ο Γκάρι Ροντρίγκες φόρεσε και επίσημα τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, φωτογραφήθηκε και έτσι ο πρώην πλέον άσος του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει και τυπικά την καριέρα του στην Τουρκία. Το μόνο που απομένει είναι να εκδοθεί και η σχετική ανακοίνωση από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης, καθώς ο «Δικέφαλος» ήδη επισημοποίησε τη μεταγραφή. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Πόλη, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται να εισπράξουν περίπου 4 εκάτ. ευρώ από την πώλησή του.

ΦΙΦΑ.Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, του οποίου οι προεκλογικές υποσχέσεις περιλάμβαναν αύξηση των ομάδων στα τελικά του Μουντιάλ από 32 σε 40, κατέληξε σ' ένα ακόμη ένα μεγαλύτερο τουρνουά, με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Μάλιστα ο Ελβετός παράγοντας αναμένεται, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, να ανακοινώσει αύριο το νέο «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: