Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 16/1/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ Ν.ΠΑΓΑΣΩΝ.Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στην εκδήλωση κοπής πίτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών, ανάμεσα στον Αχ. Μπέο και περιφερειακούς συμβούλους της Μαγνησίας, οι οποίοι αντέδρασαν σε νέα υβριστική επίθεση του Μπέου κατά Αγοραστού, με την ανοχή του προέδρου του Συλλόγου Κ. Βιδανόπουλου.
 Ο κ. Βιδανόπουλος, ο οποίος είχε καλέσει μεταξύ άλλων στην κοπή πίτας και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλο, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αχ. Μπέο, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «καλύτερο δήμαρχο όλων των εποχών». Τον Αχ. Μπέο εκθείασε επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Χαλέβας αναφερόμενος στο θέμα των λεωφορειόδρομων.  Παίρνοντας τον λόγο, στη συνέχεια, ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, αποδίδοντάς του για μία ακόμη φορά την ευθύνη για την απώλεια του έργου της τηλεμετρίας από τη ΔΕΥΑΜΒ και χαρακτηρίζοντάς τον «Νομάρχη Λάρισας»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΕΒΑΣ.Στό λογαριασμό του στό f/b o Kώστας Χολέβας γράφει..ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΤΙΜΗΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΛΛΕΙΜΕΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ .ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΛΕΝΓΧΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΕΠΙ ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΔΙΧΩΣ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΓΟΝΙΜΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ. ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ. 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ... Ο κ. ΧΟΛΕΒΑΣ ακόμη δέν έμαθε ότι Δήμαρχος Βόλου δέν είναι ό κ. Μπέος??

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ.Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές καυστήρων και ανελκυστήρων έτρεχαν και δεν έφταναν παρά το χιόνι. Αψηφούσαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο πολεοδομικό συγκρότημα. Τα προβλήματα σε θέρμανση, σωλήνες νερού, ρεύματος και ανελκυστήρων ήταν πολλά, με αποτέλεσμα επαγγελματίες του κάθε κλάδου να δίνουν καθημερινά αγώνα δρόμου για να επιδιορθώσουν και να επιλύσουν με τις τεχνικές τους γνώσεις και την εργασία τους. Δούλευαν πολλές φορές 24 ώρες το 24ωρο για να φέρουν εις πέρας και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και όχι μόνο, που είχαν πάθει ζημιές ή που δεν λειτουργούσαν κάποια συστήματα απαραίτητα για την καθημερινότητά τους. Από το πρωί έως αργά το βράδυ ήταν στις… επάλξεις και έτρεχαν από άκρη εις άκρη του πολεοδομικού συγκροτήματος για να προλάβουν να επιδιορθώσουν ζημιές που έφεραν ο χιονιάς, το ψύχος και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

ΔΕΥΑΜΒ.Να σταματήσουν τη χρήση λάστιχων για να πλένουν αυλές, δρόμους και πεζοδρόμια για να απομακρύνουν τα λίγα υπολείμματα από τα χιόνια, παρακαλεί τους δημότες ο Δήμος Βόλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «με τον τρόπο αυτό επιβαρύνουν υπέρμετρα τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, που ήδη αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, και αν συνεχιστεί θα οδηγήσουν σε υποχρεωτική διακοπή της υδροδότησης».

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΥΛΟΥ.Με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο λαιμό, διακομίστηκε από το Νοσοκομείο Βόλου, στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ένας 31χρονος από τη Ν. Ιωνία που το βράδυ της Παρασκευής δέχτηκε επίθεση από τον σκύλο του ράτσας πίτμπουλ. Σύμφωνα με αναφορές γειτόνων ο 31χρονος είναι ιδιοκτήτης του σκύλου, που έχει στο σπίτι η μητέρα του από τη μέρα του γεννήθηκε, ενώ το σκυλί επιτέθηκε και τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο, για άγνωστο λόγο.

ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.Στην πρώτη γραμμή για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, θα βρίσκεται, σήμερα, Δευτέρα, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι θα δώσει το παρών στις 3μ.μ. στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, όπου πρόκειται να λειτουργήσει η δομή εκπαίδευσης τοπικά.«Τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν στο μεταξύ ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες ώστε η επαναλειτουργία των σχολείων να γίνει ομαλά και με ασφάλεια των παιδιών. Την ίδια μέρα έχει προγραμματισθεί και η έναρξη των μαθημάτων στα προσφυγόπουλα του Δημοτικού που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλωσορίζουμε τους νέους μαθητές και τους ευχόμαστε καλό μάθημα. Θα είμαστε και εμείς εκεί να τα υποδεχθούμε στην έναρξη των μαθημάτων τους», αναφέρει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.Ανοίγουν σήμερα, μετά από ένα σχεδόν μήνα τα σχολεία στους περισσότερους δήμους του νομού Μαγνησίας. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και την εβδομάδα του χιονιά που κράτησε τα σχολεία κλειστά, στις αίθουσες επιστρέφουν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ζαγοράς - Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου. Για μία ακόμη ημέρα κλειστές θα μείνουν σήμερα με αποφάσεις Δημάρχων οι σχολικές μονάδες σε Ρήγα Φεραίο, Σκόπελο και Αλόννησο. Στα σχολεία του δήμου Ρήγα Φεραίου, οι διευθυντές καλούνται να βρίσκονται στο πόστο τους, προκειμένου να βοηθήσουν τα συνεργεία του Δήμου να μπουν μέσα και να καταγράψουν τυχόν ζημιές και προβλήματα. Στην Αλόννησο με απόφαση δημάρχου, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως και μεθαύριο, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Χθες, στο Δήμο Βόλου, συνεχίστηκε από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, η μάχη για την επίλυση των προβλημάτων με τους σπασμένους σωλήνες ύδρευσης και των συστημάτων θέρμανσης στα σχολεία που είχαν αναφέρει προβλήματα.

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ.Από τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου ανακοινώνεται, ότι για αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, λόγω του παγετού, δεν θα λειτουργήσει μόνο το Νηπιαγωγείο Κισσού. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά τις ίδιες ώρες.

ΣΚΙΑΘΟΣ.Πρωτιά κέρδισε φωτογραφία Αγγλου που έχει ως θέμα τη Σκιάθο. Ο λόγος για τον Βρετανό Andy Colins, o οποίος είναι λάτρης του νησιού, και το επισκέπτεται κάθε χρόνο με τη σύζυγό του Chrissy Stone, αποτυπώνοντας τις ομορφιές του. Πριν λίγες ημέρες η διαδικτυακή σελίδα Global Greek World ανέδειξε την φωτογραφία του Andy που αποτυπώνει τη Σκιάθο, ως την καλύτερη για το 2016, δίνοντας τα εύσημα στον φωτογράφο αλλά και το νησί για τις φυσικές του ομορφιές. 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.ΤΖΗΜΑΣ.Σεβαστές οι απόψεις του κόσμου, αλλά όταν δεν ξέρει… Θα πω μόνο την κουβέντα, που θα ακούσει ο κόσμος «ή εσύ ή εγώ». Τη Δευτέρα θα δείτε ποιον εννοώ και ποιος είμαι εγώ. Τελείωσαν τα ψέματα. Η Νίκη Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα. Την αγαπώ και θέλω την εντιμότητα και την ειλικρίνεια. Ο κόσμος να είναι ήσυχος και θα μάθει την αλήθεια.  Αυτό που κάναμε εμείς ήταν για το καλό της ομάδας να διαφυλάξουμε την αγωνιστική και τη διοικητική ηρεμία. Από δω και πέρα νομίζω ότι υπάρχει ένα καταστατικό, το οποίο το έχουμε παραβλέψει πολλές φορές.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Μικρό αποδείχτηκε το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ για να φιλοξενήσει τη μεγάλη "οικογένεια" του Ολυμπιακού Β. Στο κατάμεστο ΕΑΚ λοιπόν ο Ολυμπιακός Β. γιόρτασε με τα εκατοντάδες παιδιά-αθλητές του και τους γονείς τους και μαζί την ποδοσφαιρική ομάδα και τις ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών, την έλευση του νέου χρόνου. Το ευχάριστο γεγονός ήταν πως στην εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση που παρουσίασε ο επικεφαλής της διοικούσας Επιτροπής του τμήματος μπάσκετ κ. Αλέκος Μεταφτσής το παρών έδωσε μεγάλη μερίδα των πολιτικών αρχών της πόλης μας, αποδεικνύοντας πως ο Ολυμπιακός Β. συνεχίζει να πρωτοπορεί και ν' αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Βόλου.  Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου καταφέρνει και συσπειρώνει ανθρώπους όλων των πολιτικών χώρων και πεποιθήσεων που αγαπούν τον αθλητισμό και τη νεολαία. Αυτό αποδείχτηκε και έμπρακτα σήμερα το πρωί στο ΕΑΚ.

Γ! ΕΘΝΙΚΗ.Δύο αγώνες πραγματοποιήθηκαν χθές (15/1) στον 2ο όμιλο στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Οι υπόλοιποι αγώνες της 15ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25/1, ενώ νωρίτερα την Κυριακή 22/1 είναι προγραμματισμένη η 14η αγωνιστική. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των σημερινών αναμετρήσεων:  Εθνικός Φιλιππιάδας – Διαγόρας Σεβαστής 1-3 (64' Μπαλογιάννης – 16' Δεμηρτζόγλου, 86' Μπενίσκος, 88' πέν. Σαμανίδης)  Αμβρακία Κωστακιών – Ένωση Ιστιαίας 2-0 (16' Νταλάκας Γ., 82' Παππάς 

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΝΤΟΝΗΣ.Τον μέχρι κεραίας σεβασμό της κυβέρνησης και του ίδιου στις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης διαμηνύει  ο Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει αποφασισμένος να ερευνηθούν εξονυχιστικά διά της εισαγγελικής και δικαστικής οδού όλες οι μεγάλες υποθέσεις οικονομικής φύσεως που «γονάτισαν» τα δημοσιονομικά της χώρας και μάλιστα μεσούσης της οικονομικής κρίσης, παρά το γεγονός, όπως λέει, ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε διαλυμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για το κρίσιμο θέμα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών, που εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η απόφαση, ο Στ. Κοντονής υπόσχεται ότι θα τηρηθούν χωρίς καμία παρέκλιση οι δικαστικές αποφάσεις και επιτίθεται σε όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε για τους χειρισμούς του υπουργείου στην υπόθεση του εξάχρονου γιου των Ρούπα - Μαζιώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι κατηγορηματικός: «Η κυβέρνηση λειτούργησε άμεσα και στο πλαίσιο του νόμου...».

ΤΑΥΡΟΣ. Εκτεταμένη πυρκαγιά, που συνοδεύτηκε από εκρήξεις, ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών, στην οδό Θέμιδος 25 στον Ταύρο. Αργά το βράδυ, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.Στον χαρακτήρα και τους στόχους της νέας πρωτοβουλίας τους για τη δημιουργία ενός ενωμένου, μεγάλου προοδευτικού κινήματος αναφέρθηκαν ο Γιάννης Ραγκούσης, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, στην πρώτη κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" της ΔΕΘ. Στο πλευρό τους φαίνεται να τάσσεται ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΛΥΚΟΥΔΗΣ.Διατεθειμένος να συμβάλλει στην προοπτική συγκρότησης μιας νέας, ενιαίας παράταξης της Κεντροαριστεράς δηλώνει ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών Σπύρος Λυκούδης. Ο ίδιος καλεί και το Ποτάμι να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο κάλεσμα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ.Διαψεύδει δημοσιεύματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας και σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση. «Δεν παραδοθήκαμε στους Τούρκους» απαντά ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς για τα όσα του καταλογίζονται. 

ΠΑΠΠΑΣ.Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί κατ΄ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου. Η διαδικασία επανεκκινείται κανονικά, τονίζει ο Νίκος Παππάς, σε μια συνέντευξη που έδωσε λίγες ώρες αφότου γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ την Παρασκευή, σημειώνοντας πως καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο νόμος 4339 είναι εν τω συνόλω αντισυνταγματικός.  'Θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε', απαντά ο υπουργός  στα κόμματα της αντιπολίτευσης Έντονα επικριτικός για την απόφαση των καναλαρχών να αιτηθούν στο ΣτΕ εξαίρεση τους από την υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες", υπογραμμίζει ότι η επιλογή τους αυτή 'είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν'. Σχολιάζει πως 'είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν'

ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΣΤΡΙΑ.Ένας στους δύο Αυστριακούς είναι «ανοιχτός» σε συμμετοχή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων στην κυβέρνηση, ενώ ένας στους τέσσερις θέλει «οπωσδήποτε» το κόμμα να βρεθεί στην μελλοντική αυστριακή κυβέρνηση, βάσει δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτεί στο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικού-οικονομικού περιοδικού Profil που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

ΤΟΥΡΚΙΑ.Για τη σύλληψη εννέα Τούρκων συνταγματαρχών στην κατεχόμενη Κύπρο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων κατά του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται για την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι, κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΑΡΙΣΙ.Με προειδοποίηση προς αμφότερους Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να μην προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες που θα προκαταβάλουν τις διαπραγματεύσεις και στήριξη της λύσης των δύο κρατών ως μόνη βάση διευθέτησης ολοκληρώθηκε η διεθνής διάσκεψη 70 και πλέον χωρών για το Μεσανατολικό στο Παρίσι. Στο κοινό ανακοινωθέν δεν περιλαμβάνεται αναφορά στην εμπρηστική πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, με τον Τζον Κέρι να επισημαίνει πως σε αυτή τη φάση θα ήταν ανάρμοστο.

ΗΠΑ.Επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ θεωρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ο απερχόμενος διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν: αυτό λέει εμμέσως πλην σαφώς σε συνέντευξη-κόλαφο στο Fox News προειδοποιώντας τον νέο πρόεδρο να προσέχει τι λέει και τι πράττει συνολικά και ιδίως αναφορικά με την Ρωσία. Ο Τζον Μπρέναν δεν θεωρεί ότι ο Τραμπ κατανοεί τις ρωσικές δυνατότητες, προθέσεις και ενέργειες, και υπογραμμίζει ότι «ο αυθορμητισμός του δεν είναι κάτι που προστατεύει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ.Δεν έχουν γίνει ακόμη συνομιλίες για το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ των Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το Κρεμλίνο σε συνέχεια δημοσιεύματος των Sunday Times περί σχεδιαζόμενης διάσκεψης ΗΠΑ-Ρωσίας στο Ρέικιαβικ. Την ίδια ώρα, ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανέφερε πως ο Τραμπ είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο επίτευξης καλύτερων σχέσεων με τη Ρωσία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ.Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Σερβία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, προσθέτοντας ότι ως ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.Ξεκινά μετά τα μέσα Ιανουαρίου η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα καλύψει πανελλαδικά περίπου 700.000 δικαιούχους που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αναλυτικά, τα κριτήρια σε εισόδημα και περιουσία.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.Αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει ακόμα και στις 26 Ιανουαρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε πως η δήλωση Σόιμπλε δίνει μια μεγάλη πιθανότητα ότι το ΔΝΤ ίσως να μην είναι πλέον ένας από τους θεσμούς.

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ.Την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα L' Echo. To μεγάλο ερώτημα για τον ίδιο είναι κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ.Σοκ για τη Ρεάλ η οποία όχι μόνο κρατούσε τη νίκη μέσα στο Σάντσες Πιθχουάν μέχρι το 85ο λεπτό, αλλά γνώρισε την ήττα από Σεβίλη. Συγκεκριμένα το σκορ άνοιξε ο Ρονάλντο με πέναλτι στο 67', όμως ο Ράμος με αυτογκόλ έφερε τον αγώνα στα ίσα και ο Γιόβετιτς χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα.

ΕΛΛΑΔΑ.Επεισόδια εκτός γηπέδου σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στη Λεωφόρο, στα πλαίσια της εξ αναβολής 11 αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.  Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 11ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην 4η θέση, μένοντας πίσω από Πανιώνιο και Ξάνθη, ενώ η Ένωση ισοβαθμεί στην 5η θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.   Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο χρονικά αγώνα της ημέρας (Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0). Εντυπωσιακή νίκη πανηγύρισε ο Αστέρας, ο οποίος συνέτριψε τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη (Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 4-1), ενώ ένα πολύ σημαντικό «διπλό» πανηγύρισε στην έδρα του Ατρομήτου ο Πανιώνιος που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση μαζί με την Ξάνθη (Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Στην Αθήνα βρίσκεται ο Αλί Σισοκό, ο οποίος εκτός σοβαρού απροόπτου θα αποτελέσει τη νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού, μετά από αυτή του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο 29χρονος Γάλλος αμυντικός έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 8 το βράδυ, εκεί που τον υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της πειραϊκής ομάδας, Κώστας Καραπαππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: