Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 8/1/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
=ΜΑΓΝΗΣΙΑ. Χιόνι έχει καλύψει ολόκληρη την Μαγνησία,  χιόνισε ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις κυρίως στο Πήλιο, όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες. Στον Βόλο ένα  λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει την πόλη και η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται, αλλά από τον Περιφερειακό και πάνω, προς το Πήλιο, τα προβλήματα είναι εμφανή και οι μετακινήσεις δύσκολες, αφού τα αυτοκίνητα χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες
Όλα τα προάστια του Βόλου προς το Πήλιο είναι σκεπασμένα με χιόνι και προς Άνω Βόλο, Ανακασιά, Κατηχώρι, Πορταριά, Μακρυνίτσα και μέχρι τα Χάνια η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες εξ αιτίας του παγετού. Η θερμοκρασία στα Χάνια έχει πέσει στους -13 βαθμούς, ενώ ακόμη και στον Βόλο επικρατεί παγετός με το θερμόμετρο να δείχνει -2. Ωστόσο 22 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες εργάζονταν όλη την νύχτα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Περιφερειακό του Βόλου, αλλά και στα τούνελ όπου παρά την ρίψη αλατιού και θαλασσινού νερού από υδροφόρες του Δήμου Βόλου, υπάρχει πάγος στο οδόστρωμα.  Χιόνι έχει σκεπάσει όλο το Πήλιο, ανατολικό, κεντρικό και νότιο, μέχρι και το Τρίκερι, το ακραίο σημείο της χερσονήσου της Μαγνησίας, αλλά στα λευκά έχουν ντυθεί και οι Σποράδες.

=ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.Λόγω  των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα του ψύχους που επικρατούν και στην πόλη του Βόλου, χθές, Σάββατο και σήμερα, Κυριακή, 07 και 08/01/2017, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, υπενθυμίζει ότι για την προστασία των αστέγων και όσων συμπολιτών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν λειτουργούν: Στη Νέα Ιωνία, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα θα παραμείνει ανοιχτό το ΚΑΠΗ στην οδό Μυτιλήνης (Βασδέκειο)  Στο Βόλο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Κατσαντώνη με Μπότσαρη (είσοδος από Κατσαντώνη), όπου μπορούν, αν το επιθυμούν, βραδινές και νυχτερινές ώρες να φιλοξενηθούν και οι συμπολίτες από τη Νέα Ιωνία. Έχει ληφθεί μέριμνα και στο Κέντρο Αγίων Αναργύρων υπάρχουν ήδη τοποθετημένα κρεβάτια, κουβέρτες, ενώ έχει διασφαλιστεί και η πλήρης σίτιση όσων θα προσφύγουν εκεί για να προστατευτούν.   Για μεμονομένες περιπτώσεις  ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Τάσο Μπατζιάκα, στο τηλέφωνο 6986000307.

=ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.Aκυρώσεις και «πάγωμα» στις τουριστικές τους κρατήσεις βίωσαν καταλύματα σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας , εξαιτίας των ανακοινώσεων για περιορισμό των μετακινήσεων και ενδεχόμενων προβλημάτων που συνόδευαν τις προγνώσεις περί ακραίων καιρικών φαινομένων.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, σημαντικός αριθμός καταλυμάτων στο Πήλιο είχαν εξαιτίας αυτού του λόγου ακυρώσεις τόσο την Πρωτοχρονιά όσο και τα Θεοφάνια. Και συνεχίζει: «Συνήθως στο τρέχον τριήμερο η πληρότητα των καταλυμάτων έφθανε στο 70%, αλλά μετά την καιρική τρομοκρατία που υπέστη ο κόσμος, η πληρότητα βρίσκεται κάτω από το 50%». Ο κ. Ζαφείρης σημειώνει ότι «τα τελευταία χρόνια τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων όσο και οι δήμοι της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου είναι οργανωμένοι και δεν έχει συμβεί περιστατικό αποκλεισμού περιοχής ή περιοχών λόγω του χιονιού».

=ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.Διδάσκοντες και φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα την πρώτη ημέρα στο νέο τους σχολείο, το 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 2μ.μ.  Σε Γενική Συνέλευση  οι διδάσκοντες συζήτησαν το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Ομόφωνα θεωρούν ότι το δικαίωμα των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση είναι αυτονόητο, η δε πρόσβασή τους στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί απαρέγκλιτη υποχρέωση της πολιτείας. Επιπλέον, θεωρούν ότι η ελληνική κοινωνία οφείλει να καλωσορίσει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και υπό την έννοια αυτή αποφάσισαν οι ίδιοι και οι ίδιες να δώσουν το παράδειγμα.Έτσι, την Τετάρτη 11/1/2017, ημέρα που αρχίζουν τα μαθήματα για τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο  φιλοξενίας ΜΟΖΑΣ, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι,  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς και οι αυριανοί δάσκαλοι και δασκάλες των παιδιών όλων μας, δηλ. οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος, στις 2.00μμ θα βρίσκονται εκεί, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Χρ. Σμύρνης 2) για να υποδεχτούν και να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα κατά την πρώτη ημέρα στο νέο τους σχολείο

=ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.  Αδειάζουν… από πάγκους οι λαϊκές αγορές Βόλου και Ν. Ιωνίας. Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, εκπνέει η τέταρτη και τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί για την ανανέωση των αδειών μικροπωλητών ένδυσης - υπόδησης, εμπόρων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων. Τουλάχιστον 50 επαγγελματίες δεν έχουν καταφέρει να ανανεώσουν άδειες, και ο νέος χρόνος θα τους βρει εκτός λαϊκών αγορών στην ανεργία.   Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου, χωρίς άδειες βρίσκει το 2017 35 μικροπωλητές ένδυσης- υπόδησης, 6-10 εμπόρους οπωροκηπετικών και τους μισούς παραγωγούς οπωροκηπευτικών.   Πρόκειται για επαγγελματίες που λόγω χρεών δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ασφαλιστική, φορολογική ή δημοτική ενημερότητα, στοιχεία απαραίτητα για την ανανέωση των αδειών τους. Οι άνθρωποι αυτοί οδηγούνται αναγκαστικά στην ανεργία. Καλούνται να μαζέψουν τους πάγκους τους και να αποχωρήσουν από τις λαϊκές αγορές από την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και τυπικά θα θεωρούνται… παραβάτες.

=ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ.Με εντολή του Εισαγγελέα Βόλου αφέθηκε ελεύθερος το κυβερνήτης σκάφους που συνελήφθη προχθές τα Θεοφάνεια για τον τραυματισμό δύο ατόμων από φωτοβολίδες που εκτόξευε από το σκάφος του. Υπενθυμίζεται πως, ένας 60χρονος καθώς και ένας 38χρονος, στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Βόλου, τραυματίστηκαν στο λιμάνι κατά την τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων.  Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες που εκτοξεύθηκαν από Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος εν όψει του εορτασμού του καθαγιασμού, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.  Ο κυβερνήτης του σκάφους παραπέμφθηκε για να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

=ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας  Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), επισημαίνει  ότι "το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου είναι ασφαλές και συνεχούς παροχής και για τυχόν θέματα των υδραυλικών εγκαταστάσεων θα πρέπει οι καταναλωτές να απευθύνονται στους εγκαταστάτες – υδραυλικούς τους".Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εταιρίας, «λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, είναι  θέμα της υδραυλικής εγκατάστασης και τα ανωτέρω περιστατικά οφείλονται στο γεγονός ότι έχει παγώσει η παροχή νερού που τροφοδοτεί τα συστήματα θέρμανσης».  Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, μπορούν οι καταναλωτές να προχωρούν στις εξής ενέργειες Να απευθύνονται στον εγκαταστάτη – υδραυλικό τους για να ελέγξει την εγκατάσταση Να αφήνουν ανοικτή μία βρύση να στάζει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού  Να εκτελούν ενέργειες για να θερμάνουν τις παγωμένες υδραυλικές σωληνώσεις νερού σύμφωνα με τις οδηγίες του εγκαταστάτη – υδραυλικού τους


=ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ.Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθές Σάββατο το πρωί στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Αργαλαστή Πηλίου, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.  Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής δέχθηκε κλήση  στις 9.30 το πρωί για φωτιά που εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο της οικοδομής και επιτόπου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής από την Αργαλαστή με επτά πυροσβέστες που, λόγω και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έδωσαν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς για να μην επεκταθεί και στο ισόγειο ή σε γειτονικά σπίτια.  Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγες ώρες μετά,  Όπως έγινε γνωστό στο σπίτι διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε έπιπλα, οικοσυσκεύες και άλλον εξοπλισμό του σπιτιού υπολογίζονται περίπου στα 40.000 ευρώ.


ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
=ΣΠΟΡΑΔΕΣ.Ιδιαίτερα «επιθετική» έχει φανεί μέχρι στιγμής η κακοκαιρίας στα νησιά Σκόπελος και Αλόννησος, αφού όχι μόνο το ’στρωσε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά το χιόνι ξεπερνά ακόμα και το μισό μέτρο ανά περιοχές.  Ειδικά στην Αλόννησο, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και η κατάσταση είναι δύσκολη.Στήν Αλόννησο το Χιόνη σκέπασε το ιπτάμενο Δελφίνι ΕΡΑΤΩ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το νησί είναι χωρίς ρεύμα εδώ μερικές ώρες ενώ δεν υπάρχει και πρόσβαση σε νερό λόγω του ότι το δίκτυο ύδρευσης δε λειτουργεί και οι αντλίες από τις δεξαμενές των σπιτιών δε λειτουργούν λόγω της διακοπής ρεύματος.Εικάζεται ότι  θα διορθωθεί η βλάβη. Στην Σκόπελο ο χιονιάς δημιούργησε και εκεί προβλήματα και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης είπε ότι το μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία.  Και εδώ υπάρχουν διακοπές ρεύματος λόγω της κακοκαιρίας.  Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού. 

=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται να παρουσιαστεί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό στο Πανθεσσαλικό στις 15 Ιανουαρίου, θα έχει περάσει ένας μήνας από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (έπαιξε τελευταία φορά στις 18/12 με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας). Στο διάστημα αυτό ο Τίμος Καβακάς έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην προετοιμασία, τόσο στην τακτική, όσο και στη φυσική κατάσταση, καθώς ο Ολυμπιακός παρουσίαζε πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του και αυτές ήταν εμφανείς. Η ομάδα ήδη έχει γίνει πιο γρήγορη, όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ έχει αλλάξει ο τρόπος ανάπτυξης, με τους «ερυθρόλευκους» να επιδιώκουν καλύτερη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και αντίστροφα. 

=ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.Ο πρόεδρος της διοίκησης ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου κ. Σάκης Τζήμας, θέλει να ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο, πως πολύ σύντομα οι εξελίξεις θα τρέξουν υπέρ της ομάδας μας. Και οι μεταγραφές θα πραγματοποιηθούν, αυτές που χρειάζεται πραγματικά η Νίκη για να ενισχυθεί, ενώ και στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (11/1) με την παρουσία του σ΄ αυτή, τα μέλη του συλλόγου θα φύγουν χωρίς την παραμικρή... μομφή προς το πρόσωπό του!  Επίσης τονίζει πως η Νίκη δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα, οι συμφωνίες προς τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους προπονητές τηρούνται στο έπακρο και όλοι πρέπει κι επιβάλλεται να κοιτάξουν την συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

=ΕΠΣΘ.Δεν θα γίνουν, τελικά, τα παιχνίδια για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΘ, που ήταν προγραμματισμένα για το διήμερο 7-8 Ιανουαρίου, καθώς η Ένωση φρόντισε να αναβάλει την αγωνιστική, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που πλήττουν και την Μαγνησία.

ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΡΙΖΑ."Εφόσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα   Η λέξη βούρκος μεταφορικά χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ανηθικότητα, την διαφθορά, το έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης. Πολιτικά κόμματα που τροφοδοτούν με ψευδή δημοσιεύματα έντυπα που διαβιούν και τρέφονται από βούρκους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στον ίδιο τον βούρκο που αναπαράγουν. Η τακτική «σου δίνω την »είδηση«, την κάνεις Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια με ανακοίνωση καταγγέλλω την κυβέρνηση» είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” υπογραμμίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
ΚΑΙΡΟΣ.Στην «κατάψυξη» έχει μπει η χώρα που σαρώνεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη βόρειο Ελλάδα, αλλά και στα νησιά, ενώ ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στην Αττική. Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες στην Κεντρική Ελλάδα έως και -12 βαθμούς Κελσίου. Στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες.

ΚΩΣ.Mε τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών επιτεύχθηκε η αποκόλληση του καταδυτικού πλοίου «ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, που στις 26/12/2016, είχε προσαράξει λόγω βλάβης του πηδαλίου του σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπη της Κω.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.Eντοπίστηκε σώος το απόγευμα του Σαββάτου ηλικιωμένος που είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του στα Πιτσινέικα Ναυπακτίας και αναζητούνταν από την Πυροσβεστική, μετά από κλήση της Αστυνομίας, την οποία είχαν ειδοποιήσει οι συγγενείς του.

ΑΙΓΙΟ.Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων εντοπίζονται στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, λόγω της χιονόπτωσης. Δεκάδες οδηγοί παρέμεναν το απόγευμα εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, καθώς το χιόνι δεν επέτρεπε τη διέλευση των οχημάτων.

ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ.Με μία μακροσκελή επιστολή απαντούν οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα στην απόφαση της εισαγγελέως ανηλίκων, κα Νικολού, να κρατηθεί ο 6χρονος γιος τους στο Ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων.

ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ.Δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που σαρώνει το Σάββατο πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι πολικές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων στην Πολωνία και την Ιταλία, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα χιονιού.

ΗΠΑ.Τα πυρά του σε όσους θεωρούν ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι κακό πράγμα έστρεψε μέσω Twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Μετά τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι «ο Πούτιν δεν είναι στην ομάδα μας», ο Τραμπ χαρακτήριζε «ηλίθιους» όσους θεωρούν ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι κάτι κακό και πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με τον ρώσο πρόεδρο για την «επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του κόσμου».

ΦΛΟΡΙΝΤΑ.Ο άνδρας που άνοιξε πυρ σε αεροδρόμιο της Φλόριντας προφανώς επέλεξε να ταξιδέψει στο Φορτ Λόντερντεϊλ προκειμένου να διαπράξει την επίθεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι διαπληκτίστηκε με κάποιο άλλο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πτήσης του ή στον χώρο παραλαβής των αποσκευών πριν από την επίθεση, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Aρχές. Θεία του 26χρονου Εστεμπάν Σαντιάγο -ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση- είπε ότι ο νεαρός βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.Χιονοθύελλα έχει παραλύσει το Σάββατο την Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και διακόπτοντας την ναυσιπλοΐα στα στενά του Βοσπόρου. Από το βράδυ της Παρασκευής περίπου 40 πόντοι χιόνι έχουν καλύψει την Κωνσταντινούπολη δημιουργώντας προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα μία ρομαντική εικόνα της πόλης. Εντυπωσιακές φωτογραφίες

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.Πέθανε στα 92 του χρόνια ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.Εντός του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα προβλέπει: «κούρεμα» δανείων χωρίς όριο, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο πλην ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΝΤ.Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις εργασιακές σχέσεις που βρίσκονται εκτός της ευρωπαϊκής κανονικότητας, όπως η νομοθέτηση μέτρων λιτότητας για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, στέλνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.Σύμφωνα με τις αλλαγές που επήλθαν στον ασφαλιστικό νόμο και καταγράφονται στις εγκυκλίους και στις αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, από 1.1.2017 οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν εισφορές βάσει του καθαρού εισοδήματος από την επαγγελματική δραστηριότητα και ειδικότερα το 20% του καθαρού εισοδήματος για κλάδο σύνταξης και το 6,95% για κλάδο ασθενείας.

.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ.Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στην χιονισμένη Τρίπολη από τον Αστέρα (Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 3-2), στο πλαίσιο της 2ης εξ αναβολής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η Ένωση προηγήθηκε στο ματς, ο Αστέρας ανέτρεψε το σκορ, η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2 αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε τελικά στη νίκη με 3-2. Νίκη του Ατρομήτου επί του Λεβαδειακού στο Περιστέρι (Ατρόμητος - Λεβαδειακός 2-0). Αναβλήθηκε η αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ηρακλή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, ο αγώνας, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει την Κυριακή στις 17:15.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0.Με τον Τόνσο να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, σκοράροντας και τα δύο τέρματα του Ατρόμητου (25΄, 90΄+3΄), οι Περιστεριώτες υπερασπίστηκαν την έδρα τους με 2-0, απέναντι στον Λεβαδειακό, και επέστρεψαν στις νίκες, για την εξ αναβολής 2η αγωνιστική της Super League

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ 3-2.Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στην παγωμένη αρκαδική πρωτεύουσα, στο μεταξύ τους παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της (εξ αναβολής) δεύτερης αγωνιστικής και έληξε με νίκη 3-2 των Πελοποννήσιων. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 0-1 του Πέκχαρτ (36΄) με τους Στανισάβλιεβιτς (49΄) και Ιγκόρ Σίλβα (66΄), ο Τσέχος επιθετικός σκόραρε δύο λεπτά αργότερα το τέταρτο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, αλλά η Ένωση δεν κράτησε το βαθμό καθώς στο 81΄ ο Τσουκαλάς χάρισε τους βαθμούς στην ομάδα του.

ΙΤΑΛΙΑΝίκη - βάλσαμο στην προσπάθεια για παραμονή στη Serie A σημείωσε η Έμπολι, που επιβλήθηκε 1-0 της Παλέρμο στο στάδιο «Κάρλο Καστελάνι» στη συνάντηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής. Παράλληλα η ομάδα της Τοσκάνης άφησε σε απόγνωση τους Σικελούς, που παρέμειναν στους 10 βαθμούς και εντός της ζώνης υποβιβασμού, την ώρα που Έμπολι και Σασουόλο είναι από πάνω τους με 17 βαθμούς.

ΙΣΠΑΝΙΑ.Με το σωστό πόδι πάτησε η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιεντίν Ζιντάν τη νέα χρονιά, επικρατώντας 5-0, με συνοπτικές διαδικασίες της Γρανάδα, φτάνοντας τα 39 παιχνίδια στη σειρά χωρίς ήττα και ισοφαρίζοντας το καλύτερο αήττητο σερί στην La Liga, που είχε μέχρι σήμερα η Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε. Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο 2017 η Ατλέτικο Μαδρίτης, που πέρασε με 2-0 από το «Ιπουρούα» απέναντι στη γηπεδούχο Έιμπαρ και (με παιχνίδι περισσότερο) ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: