Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 23/2/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΓΡΙΑΣ..Ανέβηκαν οι τόνοι χθές το πρωί στον οικισμό «Αστέρια» Αγριάς, με την έλευση συνεργείου που θα κλάδευε δένδρο, για να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου και οι κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ πρόκειται να καταθέσουν αγωγή κατά της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου.
 Οι κάτοικοι ανέμεναν σήμερα να ολοκληρωθούν οι εργασίες του αντλιοστασίου και αντ’ αυτού, συνεργείο πήγε να κλαδέψει δένδρο (φτελιά), που οι κάτοικοι είχαν πει ότι δεν πρέπει να πειραχτεί, ανέφερε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Κώστας Θεοδοσόπουλος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή και δήλωσε ότι «στις 14 Αυγούστου ενόψει του Δικαστηρίου ΔΕΥΑΜΒ και Δήμος Βόλου είχαν δεσμευτεί ότι δε θα κοπούν δένδρα και δε θα αλλάξει η εικόνα του πάρκου».

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ.Για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος κατηγορούν τη δημοτική αρχή Βόλου οι σύμβουλοι της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», καταγγέλλοντας ότι μετέφερε το ΚΑΠΗ Νέας Δημητριάδας σε ένα κτίριο το οποίο δεν ήταν έτοιμο για χρήση, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση ύψους 11.360,90€ για τη συντήρηση & επισκευή του. Το ποσό αυτό, μάλιστα, έχει υποστεί ξεκάθαρη κατάτμηση με 4 αποφάσεις, ώστε τα ποσά στις εγκρίσεις ποτέ να μην ξεπερνούν τα 5.000€ και αυτό διότι αν τα ξεπερνούσαν θα έπρεπε να υπάρξει έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

15 ΜΗΝΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΧ. ΜΠΕΟ.Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον σε αργία δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος Βόλου τον Σεπτέμβριο του 2014 και μέχρι να υποχρεωθεί από τις σχετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης, είχε αποκλείσει την εφημερίδα «Μαγνησία» από τις υποχρεωτικές από το νόμο δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο παραβιάζοντας την ίση κατανομή, επιδιώκοντας τον οικονομικό στραγγαλισμό της εκδότριας επιχείρησης με σκοπό να κάμψει την κριτική που του ασκεί.

ΔΕΥΑΜΒ. Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων σε δείγματα πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Φυτόκου, τα οποία λήφθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 10/2 έως και 20/02 και μετά τις διορθωτικές ενέργειες στις οποίες προβήκαμε και κοινοποιήθηκαν στην η Δ/νση Υγείας σήμερα 22.02.2017, οι τιμές των Νιτρικών βρέθηκαν κάτω της παραμετρικής τιμής των 50mg/l και συγκεκριμένα κυμαίνονται μεταξύ 19mg/l και 25mg/l. Ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας ενημερώσει εγγράφως τις συναρμόδιες Αρχές και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ανακαλεί την από 06.02.2017 σύσταση προς τους καταναλωτές για την μη χρήση και κατανάλωση νερού στην ως άνω περιοχή, καθώς το νερό του δικτύου στην περιοχή Φυτόκο, βρέθηκε να πληροί τις προϋποθέσεις για ανθρώπινη κατανάλωση και ειδικότερα για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής (πλύσιμο λαχανικών, φρούτων κλπ).

ΝΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΑ.Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το απόγευμα από ασφυξία ένας 60χρονος άνδρας, στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας και στο σπίτι όπου διέμενε μόνος. Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός από την αδελφή του, που μένει πάνω από το σπίτι του, επί των οδών Άρεως – Αγ. Δημητρίου και ενώ στο σπίτι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά από θερμαντικό σώμα. Η γυναίκα ενημέρωσε στις 18.35 το ΕΚΑΒ που πήγε επί τόπου και μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και την Πυροσβεστική που πήγε επί τόπου με ένα όχημα για να σβήσει τη φωτιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΗΝ ΕΠΟΝ.Με την συμπλήρωση 74 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων) η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του Κ.Κ.Ε. τα Τομεακά Συμβούλια της Κ.Ν.Ε. και το παράρτημα Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα του Μεταξουργείου Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ ομιλία από στέλεχος της Τ.Ε. του ΚΚΕ και μονόπρακτο θεατρικό έργο με τον τίτλο: Όταν έρχεται η ώρα» από το θεατρικό της ΚΝΕ

FACEBOOK. Θύμα παρενόχλησης μέσω ψεύτικου προφίλ άνδρα στο Facebook έπεσε 17χρονος Βολιώτης μαθητής Λυκείου. Χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου συνελήφθη στο Βόλο ένας 18χρονος αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Λάρισας και στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 45χρονος από την Πτολεμαΐδα. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πορνογραφίας ανηλίκων και για απόπειρα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο 45χρονος μέσω ψεύτικου προφίλ που είχε δημιουργήσει στο Facebook, μαζί με τον 18χρονο, επικοινωνούσαν με τον Βολιώτη μαθητή και του ζητούσαν να στείλει γυμνές του φωτογραφίες.  Ο 17χρονος αρνήθηκε και τότε οι δύο συλληφθέντες τον παρότρυναν να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και να βρεθούν έναντι αμοιβής 100 -150 ευρώ.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ. Στον ανακριτή Βόλου, για απάτη ποσού άνω των 30.000 ευρώ, απολογήθηκαν οι δύο υπεύθυνες τουριστικού πρακτορείου στο Βόλο, που τον Ιούλιο του 2015 βάρεσε κανόνι, αφήνοντας στον αέρα τις εκδρομές τουλάχιστον 20 τουριστών, ανάμεσα στους οποίους και νεόνυμφο ζευγάρι που ετοιμαζόταν να κάνει ταξίδι του μέλιτος. Οι δύο γυναίκες, η πρώτη ηλικίας 43χρονών, η οποία φέρεται να σχεδίασε την απάτη, και η δεύτερη ηλικίας 34ετών, η οποία φέρεται να επένδυσε ποσό στο πρακτορείο, κλήθηκαν σε απολογίες μετά την άσκηση ποινικών διώξεων με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία Βόλου.  Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή, εναντίον της 43χρονης επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ εναντίον της 34χρονης επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΦΥΤΟΚΟ.Ο Αγροτικός, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου Μαγνησίας, ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, τηρώντας το έθιμο διοργανώνει για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αποκριάτικη εκδήλωση, και κάψιμο του καρνάβαλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φυτόκου (πρώην Δημοτικό σχολείο Φυτόκου) στις 11 το πρωί. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί από τον σύλλογο, δωρεάν κρασί και φαγητό προς όλους!

ΛΕΧΩΝΙΑ.Βαριά έπεσε στα Ανω Λεχώνια η σκιά του θανάτου. Τρεις άνθρωποι, που διένυαν την έκτη δεκαετία της ζωής τους, έφυγαν το τελευταίο δίμηνο, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες και τους συγχωριανούς τους. Το χωριό που ετοιμαζόταν να γιορτάσει παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο την Κυριακή των Απόκρεω, αποφάσισε να ακυρώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ένδειξη πένθους.  Οι σύλλογοι της περιοχής και το τοπικό συμβούλιο Άνω Λεχωνίων, ετοιμαζόταν πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα για το Καρναβάλι της ερχόμενης Κυριακής.  Ωστόσο, η σκιά του θανάτου έπεσε βαριά πάνω από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. 

ΑΛΜΥΡΟΣ.Με την πεποίθηση ότι η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει «εχθρική στάση» απέναντι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού, και ότι «όχι μόνο δεν καταννοεί τα προβλήματά της, αλλά οδηγεί την επιχείρηση και σε οικονομικό στραγγαλισμό» οι σύμβουλοι της ΔΕΥΑΑΛ Νίκος Τσανής, επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού και Κώστας Ζέρβας ανακοίνωσαν χθες με ανοιχτή επιστολή την παραίτησή τους από το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης ως έσχατο μέτρο ώστε η δημοτική αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

ΤΕΝΙΣ.Πλούσιο τενιστικό  θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  οι Βολιώτες από την Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 1 Μαρτίου στα γήπεδα αντισφαίρισης της Ν. Ιωνίας. Συγκεκριμένα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας με συνδιοργανωτές  την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, την Ε΄ Ένωση  Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  φιλοξενούν το 1ο Εθνικό Ε2  πρωτάθλημα κατηγοριών 14άρια-16άρια αγοριών  κοριτσιών, εκ των πέντε συνολικά πρωταθλημάτων, που λαμβάνουν χώρα καθ΄όλη  την  χρονιά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας .  Ο Βόλος πρόκειται να υποδεχθεί δεκάδες αθλητές από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με τους γονείς τους και τους προπονητές τους,  οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερο τους  εαυτό  προκειμένου να αναρριχηθούν στην κορυφή της αγωνιστικής κατάταξης , χαρίζοντάς μας εξαιρετικό θέαμα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Χωρίς τον Παρασκευαΐδη θα ταξιδέψει αύριο στα Τρίκαλα η Νίκη για να αντιμετωπίσει τον Καραϊσκάκη στον τελικό του 2ου ομίλου για το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Ο Στέφανος Ξηροφώτος προτίμησε να ξεκουράσει τον έμπειρο αμυντικό με τον Χατζόγλου να φαίνεται ως πιο πιθανός αντικαταστάτης του. Εκτός αποστολής έμειναν και οι νεαροί Βουρδάκης, Ματθαίου και Τασιάς. Από την ΕΠΣ Καρδίτσας θα είναι το διαιτητικό τρίο, το οποίο θα διευθύνει την αναμέτρηση της Νίκης με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 26/2, στις 15.00 στο γήπεδο «Π. Μαγουλάς». Όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, ο κ. Λάμπρος Μπεκιάρης θα είναι ο «άρχων» του αγώνα, με βοηθούς  τους κ.κ. Γεώργιο Στεφανή και Δημήτριο Τίκα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Μιλτιάδης Βλάχος από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.Τό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αστέρα Πετριτή, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο 25/2, θα διεξαχθεί τελικά την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της εξ αναβολής 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής στον 2ο όμιλο. Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αστέρα Πετριτή στην Κέρκυρα (Κυριακή 26/2, 15.00) θα διευθύνει ο κ. Φώτης Φωτιάδης από την ΕΠΣ Καστοριάς, με βοηθούς  τους κ.κ. Ελευθέριο Καραλή από την ΕΠΣ Ηπείρου και Γρηγόρη Πρεσπάρη από την ΕΠΣ Καστοριάς. Παρατηρητής ορίστηκε ο Νικόλαος Αθανασίου από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας.
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP. Μακράν της «τερατολογίας» που αναπτύσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία της περασμένης Δευτέρας βρίσκεται η πραγματικότητα. Η αποκρυπτογράφηση της συμφωνίας του Eurogroup  δείχνει ότι οι «μεταρρυθμίσεις» που θα προωθηθούν, και ιδιαίτερα στις συντάξεις, όπου κυριαρχεί η μαύρη προπαγάνδα, προβλέπουν οριακές παρεμβάσεις σε βάθος χρόνου που εν τω μεταξύ θα έχουν αντισταθμιστεί από άλλες. Με την ίδια λογική θα κινηθούν και οι παρεμβάσεις στο φορολογικό. Βεβαίως απομένει το πλαίσιο να εξειδικευτεί με τη λεγόμενη «τεχνική συμφωνία», για την οποία οι διαβουλεύσεις  θα αρχίσουν με την επαναφορά των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα την Τρίτη.

ΑΠΕΡΓΙΑ. Τρεις θα είναι τελικά οι 24ωρες απεργίες στα Μέσα σταθερής τροχιας (μετρό-ΗΣΑΠ-τραμ), όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι. Η πρώτη απεργία θα γίνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου για να ακολουθήσουν νέες 24ωρες την Τετάρτη 1η Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι ανασκαφικές εργασίες του μετρό της Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου που είχαν διακοπεί από τις αρχές του 2015 ως τον Μάιο του 2016, θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, οπότε και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι τελικές μελέτες.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ανατροπή σημειώνεται στην υπόθεση της Energa - Hellas Power, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης, για το σύνολο των κατηγορουμένων.

ΒΙΤΣΑΣ. Παρότι η χώρα μας δεν θα μπει σε διαδικασία τεχνητής έντασης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας... 

Ν.Δ. Επίκαιρη ερώτηση για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με το επιχείρημα πως η κατάργησή της οδήγησε σε «έξαρση της εγκληματικότητας», κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμο Χαρακόπουλο.
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ.Τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζονται έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπίσουν το λιμό που μαστίζει τη Νιγηρία, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και την Υεμένη, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με καταστροφικές συνθήκες διαβίωσης σε αυτές τις τέσσερις χώρες.

ΓΑΛΛΙΑ.Η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της Μαρίν Λεπέν κατηγορείται για απόκρυψη κατάχρησης εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται με επίκεντρο τις υποψίες για εικονικές θέσεις εργασίας που κάλυπταν στελέχη της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την πληρωμή αυτών, όπως μεταδίδουν Reuters και AFP επικαλούμενα δικαστικές πηγές.

ΓΑΛΛΙΑ.Ο ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τους όρους που του έθεσε ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού προκειμένου να του προσφέρει την στήριξή του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο. «Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ασυνήθιστη κατάσταση, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια ασυνήθιστη απάντηση» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μπαϊρού προτείνοντας συμμαχία.

ΗΠΑ.Τέλος στη ζωή του έβαλε Μεξικανός μία ώρα αφότου απελάθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο 45χρονος Γουαδαλούπε Ολίβας Βαλένθια πήδηξε από γέφυρα στα σύνορα. Εντοπίστηκε αναίσθητος δίπλα σε μία πλαστική τσάντα με τα υπάρχοντά του και εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Το τραγικό περιστατικό σημειώνεται την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ εκδίδει νέες οδηγίες για τη μετανάστευση και τη συνοριακή ασφάλεια που «μεταφράζονται» σε μαζικές απελάσεις.

ΗΠΑ. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε ανάπηρη μαθήτρια από το Μίσιγκαν, το σχολείο της οποίας αρνούνταν να της επιτρέψει να έχει στην τάξη μαζί της τον εκπαιδευμένο σκύλο-συνοδό της. Με την ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθίσταται ευκολότερο πλέον σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ενάγοντες να προσφεύγουν στα ομοσπονδιακά δικαστήρια και να διεκδικούν αποζημίωση για διακρίσεις σε βάρος τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ενώπιος ενωπίω ήλθε στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ώρες αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επικρίνει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προκαλούν «σημαντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές στρεβλώσεις σε όλη την Ευρωζώνη». Στη γερμανική πρωτεύουσα αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης και νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

ΛΑΓΚΑΡΤ. Πιστή στη γραμμή ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι «κούρεμα» επί του παρόντος, εμφανίστηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Την παραίτησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς υπέβαλαν ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, Α' Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Ανεξάρτητο Mέλος, ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, Β' Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος και η κα Χαρούλα Απαλαγάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος και CLO.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ.Η οριστική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει επιτάχυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για τη συνολική αναδιάρθρωση της οικονομίας και την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου, τονίζει ο Γ.Στουρνάρας. Μιλώντας για θετικές ενδείξεις, λέει ότι πλέον μπορει βάσιμα να υποστηριχθεί ότι η οικονομία έχει σήμερα τις δυνατότητες να περάσει, σχετικά σύντομα, σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά κάτι όμως -τονίζει- που σε καμία περίπτωση, δεν δικαιολογεί «επανάπαυση και χαλάρωση των προσπαθειών».
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ.Δύο αλλαγές του Μαξ Αλέγκρι έκριναν τον αγώνα στο «Ντραγκάο» κι έδωσαν τη νίκη στη Γιουβέντους με 2-0 απέναντι στην Πόρτο, καθιστώντας τη ρεβάνς της 14ης Μαρτίου στο Τορίνο τυπική διαδικασία. Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης έκανε η Σεβίλη, η οποία νίκησε με 2-1 την Λέστερ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης.

Β ΕΘΝΙΚΗ. Το «τρένο» της επιστροφής στην Super League απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο για τον Αρη, καθώς στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής για την Football League, οι «κίτρινοι» απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία στην Σπάρτη από την ομώνυμη ομάδα. Παράλληλα, ο ΟΦΗ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αιγινιακού με 1-0, ενώ βαθμολογική απώλεια είχε ο Αγροτικός Αστέρας, που έμεινε στο 0-0 με τον Πανελευσινιακό στον Εύοσμο.

ΙΣΠΑΝΙΑ.«Φωτιά» έβαλε στο ισπανικό πρωτάθλημα η Βαλένθια μετά τη σημερινή μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μεστάγια», σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής. Αφενός μεν οι «νυχτερίδες» εξασφάλισαν -ουσιαστικά- την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, αφετέρου, δε, μετά την ήττα αυτή οι «μερένγκες» αισθάνονται ακόμη πιο... καυτή την ανάσα της Μπαρτσελόνα, αν κι έχουν ακόμη ένα ματς λιγότερο.

ΠΑΟΚ.Σημαντική ισοπαλία απέσπασε ο ΠΑΟΚ στο Γκεζελκίρχεν και την έδρα της Σάλκε από την γηπεδούχο ομάδα με 1-1 μετά από ενθαρρυντική παρουσία και καλή εμφάνιση, που όμως δεν ήταν αρκετή να ζωντανέψει το όνειρο της πρόκρισης μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έχασε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, όπου σεβάστηκε και φοβήθηκε την Σάλκε περισσότερο του δέοντος και τελικά το πλήρωσε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να κρατήσει πολλά θετικά από τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν, όπως οι εκτός έδρας ισοπαλίες με Άγιακ και Σάλκε, καθώς και το μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Φιορεντίνα.

ΔΑΝΙΑ. Τη στήριξή τους στον αγώνα κατά της ομοφοβίας αποφάσισαν να εκφράσουν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Δανίας, και μάλιστα εμπράκτως. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο διεθνής αμυντικός της Κοπεγχάγης, Ματίας Γιόργκενσεν, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του αποφάσισαν να διαθέσουν ποσό 667.000 κορωνών (περίπου 90.000 ευρώ), το οποίο εισέπραξαν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, για να χρηματοδοτήσουν καμπάνια κατά της ομοφοβίας, ενώ η εκστρατεία τους θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: