Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 25/2/2016

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ. Ξεκίνησαν από χθές οι τετραήμερες εκδηλώσεις για την Αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα, που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Βόλου. Κεντρικά σημεία της πόλης έχουν στολιστεί με αποκριάτικα θέματα για τη δημιουργία γιορταστικής ατμόσφαιρας και από χθές το απόγευμα το κέντρο του Βόλου πλημμύρισε από μουσική με live μπάντες που ξεκίνησαν από τις 6 το απόγευμα έως και μετά τα μεσάνυχτα. Ταλαντούχες ομάδες μουσικών της πόλης αποδίδουν αποκριάτικους ρυθμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης και κατά διαστήματα θα «παρεμβαίνουν» χορευτές με εντυπωσιακές φιγούρες, όλοι μέλη του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικούΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. Σειρά εκδηλώσεων όπως ημερίδες και συλλαλητήρια, προγραμματίζουν για το επόμενο διάστημα μέλη της «Συμμαχίας για το Νερό», ώστε να συσπειρωθεί ο κόσμος στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού, όπως τονίστηκε από μέλη της κίνησης που πήγαν στα Δικαστήρια και αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τον εισαγγελέα. Μετά την εκ νέου ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μερικές δεκάδες μέλη της «Συμμαχίας για το Νερό» έκαναν από το Δημαρχείο μέσω της οδού Ερμού, στα Δικαστήρια, όπου ζήτησαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Φθάνοντας οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια, ανήρτησαν δύο πανό και φώναξαν συνθήματα, ενώ αντιπροσωπεία πέντε ατόμων, μετέβη στον Εισαγγελέα.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ. Για δεύτερη φορά χθές η Δημοτική Αρχή προκάλεσε τεχνητή έλλειψη απαρτίας για να μη γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με μοναδικό θέμα συζήτησης ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης για τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού και για τη διαφύλαξη του Δημόσιου-Δημοτικού χαρακτήρα του Βιολογικού και όλων των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ.  Το δεύτερο φιάσκο ήταν αναμενόμενο, από την πρώτη στιγμή που η συνεδρίαση προγραμματίστηκε για τις 11 το πρωί και στην αίθουσα παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, εκπρόσωποι εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και πολίτες, οι οποίοι ανάρτησαν πανό που έγραφε «Όχι στη μόλυνση του Παγασητικού, όχι στο ξεπούλημα του Βιολογικού».  Ο πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Μουλάς και ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου βρέθηκαν στην αίθουσα προκειμένου να γίνει η συνεδρίαση, απούσας της ομάδας πλειοψηφίας και επικαλούμενοι έλλειψης απαρτίας αποχώρησαν.   Οι κ.κ. Μουλάς και Θεοδώρου απευθυνόμενοι στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπαν «ανεβείτε στο προεδρείο και συνεδριάστε κ. Πατσιαντά» και αυτός απάντησε «αφήστε τις ειρωνείες».  Όπως είπε ο Μαργ. Πατσιαντάς η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, (πιθανόν να γίνουν δύο συνεδριάσεις την Τρίτη) και σημείωσε: «να είστε σε ετοιμότητα και πολίτες κι εργαζόμενοι ώστε να μην περάσουν τα σχέδιά τους για ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού».

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Τους άγνωστους που μπήκαν πιθανόν χθες τα ξημερώματα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας έψησαν λουκάνικα και στόλισαν το χώρο, αναζητά η Αστυνομία που δέχτηκε καταγγελία σήμερα το πρωί.  Οι άγνωστοι μπήκαν στο κέντρο, στην οδό Νικοτσάρα στο Βόλο, αφού παραβίασαν παράθυρο γραφείου και φέρεται ότι έψησαν λουκάνικα, διακόσμησαν το χώρο με σεμεδάκια και έκαναν εικαστικές παρεμβάσεις… Πάντως οι δράστες δεν έκλεψαν φάρμακα, έγγραφα, σφραγίδες και φακέλους που βρισκόταν στο κέντρο, ενώ οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί αντιλήφθηκαν τι είχε γίνει και ενημέρωσαν την Αστυνομία.  Αστυνομικοί της σήμανσης πήγαν στο χώρο και έλαβαν υλικό που θα οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΠΟΡΤΑΡΙΑ. Ενα έργο που ξεκίνησε το 2012, αλλά σταμάτησε το Μάιο του 2014, αποφασίζει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει η δημοτική αρχή Βόλου. Πρόκειται για τη μετασκευή του Αρχοντικού Δράκου στην Πορταριά σε νηπιαγωγείο, προκειμένου οι λιλιπούτειοι μαθητές να αποκτήσουν ένα σύγχρονο χώρο μάθησης.  Για την ολοκλήρωση του έργου υπολείπονται εργασίες της τάξης των 140.000 ευρώ, που θα αναλάβει να καλύψει ο δήμος από τα ταμεία του. Για την εκτέλεση του έργου, προκηρύχθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου.

ΔΡΑΚΕΙΑ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γιορταστούν οι Μεγάλες Αποκριές στη Δράκεια Πηλίου με πολύ κέφι και χορό. Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην Κάτω Πλατεία της Δράκειας στη 1 το μεσημέρι. Μια παρέα Καρναβαλιστών θα δώσει σατιρικό χαρακτήρα στην πολιτική επικαιρότητα, ενώ από νωρίς θα στηθούν αποκριάτικα παιχνίδια και γαϊτανάκι για τους μικρούς και μεγάλους  φίλους.  Το κάψιμο του Καρνάβαλου θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Αποκριάτικου γλεντιού με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής απ’ τους, Νίκο Μούτσελο στο Κλαρίνο και Γκάϊντα, Γιώργο Μαγαλιό τραγούδι-κρουστά και Αντώνη Βούλγαρη στο Λαούτο.

ΑΛΜΥΡΟΣ. Kοιμήθηκε φτωχός και … ξύπνησε πλούσιος, ένας οικογενειάρχης από την περιοχή του Αλμυρού που είναι ο υπερτυχερός του πρώτου λαχνού του Λαϊκού Λαχείου της περασμένης Τρίτης. Η τύχη τού χαμογέλασε για τα καλά, αφού έγινε πλουσιότερος κατά 900.000 ευρώ τουλάχιστον, καθώς εάν στα ίδια χέρια βρίσκεται όλη η πεντάδα… τότε ο υπερτυχερός θα αυξήσει τα έσοδα του κέρδους του κατά 200.000 χιλιάδες ευρώ. Ο τυχερός αριθμός που θα τον βοηθήσει να πραγματώσει τα όνειρά του είναι ο 62538 της 9ης σειράς που κερδίζει 900.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 765.015 είναι το καθαρό κέρδος. Το τυχερό λαχείο στον Αλμυριώτη οικογενειάρχη πούλησε ο λαχειοπώλης Μάκης Τρισκογιάννης από το Αχίλλειο.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Η Νίκη θα επιδιώξει να κατακτήσει το 5ο στη σειρά τρίποντο και να παραμείνει κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά και να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε γκέλα των προπορευόμενων. Στην προσπάθειά της αυτή θα χρειαστεί τον κόσμο στο πλάι της και γι' αυτόν τον λόγο καλεί τους φιλάθλους να δώσουν δυναμικό παρών στις κερκίδες του "Π. Μαγουλάς", την Κυριακή στις 15:00, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Εθνικό Φιλιιππιάδας. Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν οι ίδιες: 10 ευρώ γενική είσοδος και 5 ευρώ για παιδιά 12-18 ετών και γυναίκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Σ' ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου θα δώσουν το «παρών» οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας. Οι Austrian Boys διοργανώνουν εκδρομή για την Κέρκυρα, προκειμένου την Κυριακή (26/2, 15.00) να βρεθούν στο πλευρό των παικτών του Τίμου Καβακά για το παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή. Αναλυτικά η ανακοίνωση:  «Η αγαπημένη μας ομάδα, σε αυτήν την κρίσιμη φάση μας χρειάζεται δίπλα της όπου και αν αγωνίζεται. Και αυτή την Κυριακή λοιπόν σκοπεύουμε να κάνουμε το κάνουμε το καθήκον μας και να ακολουθήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στην Κέρκυρα για τον αγώνα με τον Αστέρα Πετριτή. Το συνολικό κόστος της εκδρομής είναι 18 ευρώ (περιλαμβάνει το πούλμαν, το εισιτήριο του καραβιού και το εισιτήριο του αγώνα). Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκδρομή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6983202717».

ΕΛΛΑΔΑ

FIR ΑΘΗΝΩΝ. Μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενη από δύο F-4 και δύο οπλισμένα F-16, ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών F-16 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN - 235, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κατασκοπευτικό, εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Πρώτη προτεραιότητα χαρακτήρισε την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών από το Ελληνικό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι φορτώνεται ο ίδιος από την αντιπολίτευση μια ευθύνη για την καθυστέρηση, που τον αδικεί.

ΑΛΑΒΑΝΟΣ. Οι Έλληνες πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, σκεπτόμενοι τι είναι καλύτερο για τη χώρα τους και όχι να ακούν συνταγές από άλλους, με συνεχείς αξιολογήσεις και νέα μέτρα, υποστηρίζει ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «Σχεδίου Β».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. «Δεν επενδύω, ούτε χαίρομαι με την αποτυχία της κυβέρνησης. Έχω, όμως, την εθνική υποχρέωση, με ωριμότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τονίζει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η κοινωνία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. Σχέδιο πλατιάς διαβούλευσης με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τη συγκρότηση Εθνικού Αναπτυξιακού Μοντέλου εξειδικευμένου ανά κλάδο και ανά περιφέρεια εκπονήθηκε μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Αυξημένα μέτρα κατά το διάστημα από 24 έως 27 Φεβρουαρίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα για τον εορτασμό της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

ΚΟΣΜΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ. Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε την Παρασκευή σε ανακριτή να ξεκινήσει έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο υπ. καγκελάριος του SPD βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράνομες αποφάσεις κατά τη θητεία του ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Την υπόθεση εξετάζει η OLAF.

ΗΠΑ. Νέες επιθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο FBI εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή. Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα ΜΜΕ ως «προμηθευτές ψευδών ειδήσεων», ενώ νωρίτερα είπε ότι το FBI είναι «ανίκανο» να ανακαλύψει τους πράκτορες που δίνουν πληροφορίες στον Τύπο.

ΙΑΠΩΝΙΑ. Την Premium Friday (Παρασκευή των προνομίων) θεσπίζει η Ιαπωνία, για να πείσει τους εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες που δουλεύουν πολλές ώρες πέραν του ωραρίου τους, να φεύγουν νωρίτερα από τη δουλειά τους κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα. Διπλός ο στόχος του εγχειρήματος, αφενός να αντιμετωπίσει το karoshi, τον θάνατο από υπερβολική εργασία, αλλά και να τονώσει την ζήτηση δίνοντας έξτρα ελεύθερο χρόνο στους καταναλωτές.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Συνολικά 136 Τούρκοι διπλωμάτες και συγγενείς τους «έχουν καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου» στη Γερμανία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε τον περσινό Ιούλιο στην Τουρκία, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο Βάλτερ Κολ, γιος του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ και της Ανελόρε, κατηγορεί τη Μέρκελ ότι φέρει μερίδιο ευθύνης για την αυτοκτονία της μητέρας του: μήπως πρόκειται για πολιτική βεντέτα ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ATTICA BANK. Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα και το διαρκές ενδιαφέρον της Επιτροπής για τις κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, επισημαίνει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ. Η Πορτογαλία αναμένεται να εξέλθει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν η Κομισιόν επιβεβαιώσει τις πιο πρόσφατες προβλέψεις της για φέτος και τον επόμενο χρόνο στις νέες εαρινές εκτιμήσεις της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες για σύντομη συγκεκριμενοποίηση των ελαφρύνσεων του χρέους, διαψεύδοντας ουσιαστικά σχετικό ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ. Η Ελλάδα και οι δανειστές θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μαρτίου, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Οι τράπεζες με έδρα τους τη Βρετανία που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit πρέπει να συστήσουν κανονικές και όχι εικονικές εταιρίες στις χώρες της ΕΕ, δήλωσε αξιωματούχος της Bundesbank. Προειδοποίησε δε τις τράπεζες να μην προσπαθούν να ξεγελάσουν τις ρυθμιστικές αρχές αναζητώντας τρόπους να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην ΕΕ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

SUPER LEAGUE. Το ματς των πρωτοπόρων στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Πειραιά είναι το λογικό φαβορί, αλλά πρέπει να προσέξει για να μην έχει απώλειες κόντρα στην ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν.

EΠO. «Εξαφανίστηκαν» ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα τα 2.410 εισιτήρια που είχε προμηθευτεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την αντίστοιχη του Βελγίου για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

ΑΓΓΛΙΑ. Για «ρήξη των σχέσεων» ανάμεσα στον Κλαούντιο Ρανιέρι και των άμεσων συνεργατών του, συμπεριλαμβανομένου και του προσωρινού τεχνικού της Λέστερ, Κρεγκ Σέικσπιρ, φέρονται να «κατηγόρησαν» τον Ιταλό οι παίκτες των απερχόμενων πρωταθλητών Αγγλίας, χθες το πρωί στη διάρκεια της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου.

ΠΑΟΚ. Παράπονα εξέφρασαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ στη Σάλκε, μέσω επιστολής που απέστειλαν τόσο στην γερμανική ομάδα όσο και στην UEFA, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι φίλαθλοί του στη Γερμανία, όπου ήταν αρκετές ώρες σε αναομονή εκτός γηπέδου και μάλιστα υπό βροχή, άνευ αιτίας.

ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης αυτής της εβδομάδας στο Europa League, αφού ήταν αυτός που οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη με 3-0 (σκόραρε δύο φορές) στην Άγκυρα κατά της Οσμανλίσπορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Την Μπεσίκτας έχρισε φαβορί ο Πάουλο Μπέντο, στην αναμέτρηση για τους «16» του Europa League. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, στις δηλώσεις του για την κλήρωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζαμε ότι η κλήρωση θα είναι δύσκολη ό,τι κι αν συνέβαινε. Μας έτυχε ένας αντίπαλος ιδιαίτερα δυνατός. Είναι μία ομάδα που ξεκίνησε από το Champions League και που στην προηγούμενη φάση νίκησε και στα δύο παιχνίδια. Διαθέτει ποιοτικούς, γρήγορους και επιθετικούς παίκτες, είναι πρωταθλήτρια στην Τουρκία, που είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα».

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ. Ως την καλύτερη ελληνική ομάδα, αλλά σαφώς πιο αδύναμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ο αθλητικός διευθυντής της Μπεσίκτας Αλί Ναϊμπί, ενώ στάθηκε και στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις που έχουν οι δύο ομάδες, οι οποίες μάλιστα τα τελευταία χρόνια δίνουν μεταξύ τους φιλικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: