Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 21/2/2017

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ.Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Βόλου, επιβεβαίωσε την απέχθειά της προς κάθε δημοκρατικό διάλογο, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο»
, με αφορμή τη μη συζήτηση του θέματος του βιολογικού στο δημοτικό συμβούλιο.  Όπως τονίζεται, «δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επιλέξει την αποχή από τη συζήτηση για τον Βιολογικό. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η αντίδρασή της απέναντι σε μία νόμιμη πρόσκληση για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά και τη συνυπογραφή από 17 Δημοτικούς Συμβούλους όλων των μειοψηφιών, είναι η απολύτως αναμενόμενη. Απλώς επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την απέχθειά της προς κάθε δημοκρατικό διάλογο. Ταυτόχρονα απέδειξε πως αδυνατεί ή και δεν θέλει ν’ αντικρίσει κατάματα την κοινωνία του Βόλου αλλά και ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εκείνη δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί, απ’ ότι επιβεβαιώνεται και από τα νέα ευρήματα των αναλύσεων από τον Βιολογικό.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ. Καμία συζήτηση δεν δέχτηκε να γίνει για τον Βιολογικό και το μέλλον του, αλλά και για τα στοιχεία της ίδιας της ΔΕΥΑΜΒ που καταδεικνύουν την υπολειτουργία του, η δημοτική αρχή του Βόλου.   Η ομάδα της πλειοψηφίας δεν εμφανίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση συγκλήθηκε με τις υπογραφές 17 συμβούλων και ο Θ. Θεοδώρου που εμφανίστηκε στην αίθουσα και κάθισε στο προεδρείο είπε απευθυνόμενος στις παρατάξεις: «…. Να μάθετε πως εμείς βάζουμε τα συμβούλια».Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων παρέμειναν στη συνεδρίαση για να ακούσουν τις θέσεις του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού. Ακολούθησε συνέλευση των μειοψηφιών με τη συμμετοχή μελών τη Συμμαχίας για το Νερό και εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ. Στο προεδρείο κάθισαν ο Μαργ. Πατσιαντάς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ.

ΕΦΥΓΕ 54χρονος. Την τελευταία του πνοή άφησε ενώ βρισκόταν στον καναπέ του σπιτιού του σπίτι του, στην οδό Κουντουριώτου στο Βόλο ένας 54χρονος Βολιώτης.  Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου, που διέμενε με την οικογένειά του, η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε, ενώ ο Αστυνομία παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ. Βραδιά αφιερωμένη στην ενίσχυση την Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» διοργανώνεται την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο «ΕΛΛΗ’ς» piano bar. Με σύνθημα «Διάλεξε και άκουσε το τραγούδι σου» οι παραβρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν την αγάπη τους στα παιδιά του Ιδρύματος, αφού για κάθε τραγούδι της επιλογής τους, θα προσφέρουν πρωτίστως το ποσό που επιθυμούν στον κουμπαρά του Ιδρύματος, προκειμένου να ακούσουν το τραγούδι της αρεσκείας τους. Στο πιάνο ο Σ. Θεοχαράκης, στο τραγούδι η Ε. Φανιά. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 2421403042. 

ΚΑΝΑΛΙΑ. Δυστυχώς υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο 26χρονος από τα Κανάλια, ο οποίος είχε πέσει από τον 7ο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου πριν από δυόμιση περίπου εβδομάδες.  Όπως είχε γίνει γνωστό, ο άτυχος νέος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να μεταφερθεί στην Ορθοπεδική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου», ωστόσο, ο οργανισμός του δεν άντεξε.  Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος στις 3 Φεβρουαρίου, είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι, πέφτοντας από τον 7ο όροφο όπου στεγάζεται η Α’ Παθολογική. Σώθηκε από θαύμα, καθώς έπεσε πάνω σε έκταση με χώμα αλλά είχε υποστεί σοβαρά κατάγματα και εισήχθη στη ΜΕΘ.   Ο 26χρονος είχε κάνει και άλλη απόπειρα αυτοκτονίας και είχε πάθει φαρμακευτική δηλητηρίαση, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε πέσει σε χαράδρα από ύψος 200 μέτρων στην περιοχή των Καναλίων, θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ. Το πρώτο φορτίο με κρασιά «Δήμητρα» από τον ομώνυμο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγχιάλου πήρε το δρόμο για τη Ρωσία, εγκαινιάζοντας έτσι μία νέα συνεργασία για τον τοπικό συνεταιρισμό, σε μία δυναμική και διαρκώς αυξανόμενη αγορά όπως είναι αυτή της Ρωσίας.  Όπως ανακοινώθηκε από τον Α.Σ. Αγχιάλου, το φορτίο με τα κρασιά (αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πιστοποίησης των προϊόντων), αναχώρησε την περασμένη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες παραγγελίες.
«Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτό» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα».

ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης απευθύνουν πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο για συμμετοχή στο καρναβάλι Ευξεινούπολης.  Το καρναβάλι θα έχει θέμα «Η επέλαση της νέας γενιάς καρναβαλιστών», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2017 και ώρα 2.00μ.μ. στο πάρκο Ευξεινούπολης.

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ. Μήνυση κατά των δύο ψαράδων που επέβαιναν στο φουσκωτό και είδαν για τελευταία φορά στις 30 Αυγούστου 2016 το βράδυ τον 30χρονο Γιώργο Καραμιχαηλίδη στην Αλόννησο, ο οποίος από τότε και μέχρι σήμερα αγνοείται, κατέθεσε σήμερα η μητέρα του, Ματούλα Κοτρώτσιου.  Η κ. Κοτρώτσιου επισκέφθηκε σήμερα το πρώί τον Εισαγγελέα Βόλου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Σπύρο Δεσύλλα, και κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου γιου της, καθώς και νέα μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο εναντίον των δύο ψαράδων που είδαν για τελευταία φορά τον 30χρονο και κατά παντός υπευθύνου.

ΑΛΜΥΡΟΣ. Επεισόδιο στην εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες στο δήμο Αλμυρού. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς ανέβηκε στο βήμα, γεγονός που ενόχλησε τον δήμαρχο Δ. Εσερίδη που ζήτησε να μην υπάρξουν πολιτικολογίες και σε έντονο ύφος ο χρυσαυγίτης βουλευτής άρχισε να του επιτίθεται, με τον δήμαρχο να ανταπαντά. Ο βουλευτής Παππάς δεν ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση , ήταν ωστόσο ο βουλευτής Ηλιόπουλος, που νωρίτερα είχε πάρει το λόγο και ο δήμαρχος ζήτησε εξηγήσεις από το προεδρείο της εκδήλωσης για το σκεπτικό που δώσανε τον λόγο στον Παππά. «Εάν θέλετε να κάνετε πολιτική να κλείσετε αίθουσα και να πειτε ότι θέλετε . Εδώ έχουμε σοβαρά προβλήματα να λύσουμε» είπε ο δήμαρχος.  Ο δήμαρχος αντιπαρατέθηκε με τον X. Παππά, του ζήτησε να σταματήσει και εκείνος φώναζε κάτω το κράτος, ζήτω το έθνος. Αποχώρησε από την αίθουσα χειροκροτούμενος από την κουστωδία του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Χωρίς τους Χρήστο Χολέβα και Ηλία Σταύρου θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα Πετριτή στην Κέρκυρα, για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας και για τον 2ο όμιλο. Ο Χολέβας αντίκρυσε δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό (96') στο χθεσινό παιχνίδι με την Αμβρακία Κωστακιών και αποβλήθηκε, ενώ ο Σταύρου συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Ο Τίμος Καβακάς θα πρέπει να καταστρώσει τα αγωνιστικά του πλάνα, δίχως να υπολογίζει στους παραπάνω παίκτες, με τους Μπόγιαν Ντόικιτς και Φαμπρίτσιο Πότσι να ετοιμάζονται να τους αντικαταστήσουν.ΝΜέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει να θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα στο ματς με τον Αστέρα οι Ερβέν Μουκάμ και Λόρι Κέρι. Αμφότεροι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και για τον λόγο αυτό δεν ακολούθησαν την αποστολή του Ολυμπιακού στην Άρτα για το παιχνίδι με την Αμβρακία.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ. Ο Θανάσης Τζήμας, ανέλυσε τα δεδομένα του πρωταθλήματος και τόνισε ότι στο βολιώτικο ντέρμπι δεν τίθεται θέμα έδρας, αφού το Πανθεσσαλικό δεν είναι έδρα του Ολυμπιακού Β. και χαρακτήρισε την ομάδα του… 17 φορές καλύτερη από τους ερυθρόλευκους. Παράλληλα, ανέφερε ότι η διοίκηση κάνει τα πάντα, για να θωρακίσει τη Νίκη στο θέμα της διαιτησίας. Ο κ. Τζήμας,  τόνισε ότι οι μέρες που διανύει η Νίκη είναι μέρες χαράς και ομόνοιας.

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ. Ανακοινώνοντας την ύπαρξη συμφωνίας στο Eurogroup για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο εντός ολίγων ημερών, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «η συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για 'ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα'».* Ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα στις παρεμβάσεις που θα συμφωνηθούν σε φορολογικό και συνταξιοδοτικό για μετά το τέλος του προγράμματος. Παραμερίστηκαν οι αξιώσεις του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα 3,6 δισ. ευρώ * Δρομολογείται η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων  Προσδιορισμός πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων στο χρέος με το κλείσιμο της αξιολόγησης * Πρόγραμμα χρηματοδότησης 3 δισ. ευρώ τα επόμενα δυόμισι χρόνια για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας

ΑΠΕΡΓΙΑ. Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 23 φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ν.Δ. «Άλλη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Άλλη μία ημερομηνία πέρασε χωρίς συμφωνία. Και μάλιστα με απροσδιόριστο το χρόνο της ολοκλήρωσής της. Όλα παραπέμπονται για το μέλλον» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι, από αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν παριστάμενοι τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», όπου έγινε η παρουσία του βιβλίου των Ν.Διαμαντή και Γ.Σταμούλη για τις πυρκαγιές του 2007. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι Βύρων Πολύδωρας, Θοδωρής Ρουσσόπουλος κ.ά.

ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ. Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ενάντια στις παράνομες, όπως καταγγέλλει, προφυλακίσεις των συμπροέδρων του με κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία. Η σύλληψη των Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ έχει πυροδοτήσει διεθνή κατακραυγή για τη μαζική καταστολή από το καθεστώς Ερντογάν. Το HPD καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα για την εδραίωση των εξουσιών Ερντογάν.

ΡΩΣΙΑ. Πέθανε στη Νέα Υόρκη ο Βιτάλι Τσούρκιν, ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του, αν και δεν προέβη σε λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου του Τσέρκιν.

ΤΟΥΡΚΙΑ. Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt στην Τουρκία, Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος κρατείται στην Κωνσταντινούπολη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΓΑΛΛΙΑ.Έρευνα στην έδρα του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στο δυτικό Παρίσι πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομία τη Δευτέρα, στο πλαίσιο έρευνας για κακοδιαχείρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε χρήματα από την Ευρωβουλή για να πληρώσει τον μισθό της Κατρέν Γκρισέ, στενής της φίλης και διευθύντριας του επιτελείου της.

ΓΑΛΛΙΑ. Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν στις 6 Μαρτίου στις Βερσαλλίες κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου στη Ρώμη. Οι Ραχόι και Ολάντ προήδρευσαν τη Δευτέρα στη Μάλαγα, στη νότια ακτή της Ισπανίας, γαλλο-ισπανικής συνόδου στην οποία συμμετείχαν πολλοί υπουργοί των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΑΠΕΝ. Η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα έχει επιστρέψει δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη άλλης λιτότητας αλλά βαθιών μεταρρυθμίσεων σε βασικούς τομείς της οικονομίας. Σε δηλώσεις του προς τον Τύπο λίγο μετά το τέλος της σημερινής συνόδου ο Γάλλος υπουργός έκανε λόγο για πολύ καλό κλίμα στο σημερινό Eurogroup και ανέφερε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι πολιτική έστω και αν δεν είναι τελική. Θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν υφίσταται, είπε ο Γάλλος υπουργός τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει πλέον καμμία αμφιβολία ότι οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας είναι καλύτερες αυτών που αναμένονταν.

ΔΝΤ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρετίζει τη σύγκλιση απόψεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών που επιτρέπει την επιστροφή των θεσμών, ωστόσο παραμένει επιφυλακτικό ως προς την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης σε αυτή τη φάση.

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ. Την ύπαρξη συμφωνίας για άμεση επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα επιβεβαίωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος ενός εντυπωσιακά γρήγορου Eurogroup. Δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία, ξεκαθάρισε, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι θεσμοί ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αναφορικά με το τι «έδωσε» η Αθήνα, είπε ότι συμφώνησε για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό, συνταξιοδοτικό, αγορά εργασίας, οι οποίες όμως θα συγκεκριμενοποιηθούν με την τρόικα. «Ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα», ξεκαθαρίζει η Αθήνα.

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ. Eπανεξελέγη ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για ακόμη πέντε χρόνια ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο Eurogroup. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και η μετοχή της ΔΕΗ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 645,95 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,01%.

ΣΟΙΜΠΛΕ. «Η Ευρωζώνη πάει καλά και στην Ελλάδα τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά», δήλωσε ο Β.Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία για επιστροφή των Θεσμών. Η Ελλάδα πάντα χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, σημείωσε, μαλακώνοντας τους τόνους. Δήλωσε δε σίγουρος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Το στοίχημα είναι η επιστροφή των θεσμών, συμφωνούν Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί, μετά το mini Eurogroup, όπου η Ελλάδα φέρεται να δέχθηκε την προληπτική νομοθέτηση μέτρων για το 2019.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΛ. Τη μεγαλύτερη νίκη στο πρωτάθλημα έως τώρα πέτυχε η ΑΕΛ στην έδρα της επί του Λεβαδειακού με 2-1, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής της Super League. Αγκάνοβιτς και Ρέντζας (22΄,71΄) ήταν οι σκόρερ των «βυσσινί», ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Βοιωτούς ο Καλτσάς (61΄).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Για συμφωνία του Μπράουν Ιντέγε με τον κινεζικό σύλλογο Τιανγίν Τέντα κάνει λόγο το κορυφαίο ειδησεογραφικό δίκτυο ESPN, αναφέροντας ότι ο Νιγηριανός επιθετικός έχει πει «ναι» στην πρόταση που του έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ και τριετές συμβόλαιο στον παίκτη με ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ (τριπλάσιο ποσό από όσα παίρνει στον Πειραιά).

ΙΣΠΑΝΙΑ. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθήσει οριστικά ο Νεϊμάρ, μαζί με τη μητέρα του, Ναντίνε Γκονσάλβες, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε την προσφυγή τους, με την οποία ζητούσαν να αποσυρθούν οι κατηγορίες για απάτη και διαφθορά. Στην πολύκροτη υπόθεση, που αφορά τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου άσου στην Μπαρτσελόνα από τη Σάντος, το 2013, θα δικαστούν επίσης οι δύο εμπλεκόμενοι σύλλογοι, καθώς και η εταιρεία Ν&Ν, που ανήνει στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. Με γκολ-όνειρο του Κώστα Μήτρογλου (80'), που ξεκίνησε λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου, ξεπερνώντας κάθε αντίπαλο που βρήκε μπροστά του, η Μπενφίκα πέρασε (0-1) από την Μπράγκα, επιστρέφοντας στην κορυφή της Primeira.

ΑΓΓΛΙΑ. Βόμβα περιείχε η κλήρωση για τα προημιτελικά του FA Cup, αφού θα συναντηθούν η Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μία συνάντηση που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στο «Stamford Bridge».

Δεν υπάρχουν σχόλια: