Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΕΤ...

 Μετά τήν καθολική αντίδραση τών κατοίκων τού Βόλου στήν άδεια πού χορήγησε τό Υπουργείο Περιβάλλοντος στήν ΑΓΕΤ γιά τήν καύση RDF καί αφού αρχικά προσπάθησαν νά υποβαθμίσουν τό γεγονός μέ χλευαστικές ανακοινώσεις καί διάφορα περι χρηματισμού τών πρωταγωνιστών τής μεγάλης ενημερωτικής συγκέντρωσης...
Μέ δηλώσεις σήμερα Δήμος καί Περιφέρεια αλλάζουν τακτική καί προσπαθούν νά πούν ότι είναι μέ τό μέρος τών πολιτών καί θά μηνύσουν τούς υπευθύνους  καί ταυτόχρονα θά κάνουν ελέγχους στήν εταιρεία...  .
ΜΠΕΟΣ... Σε δήλωσή του ο  Αχιλλέας Μπέος αναφέρει πως «αύριο Τρίτη, στις 11.00 π.μ. θα βρεθεί στα Δικαστήρια Βόλου, ώστε να καταθέσει μήνυση κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΑΓΕΤ, της περιφέρειας Θεσσαλίας και κατά παντός υπευθύνου, για την έγκριση της ΑΕΠΟ (άδεια ελέγχου περιβαλλοντικών πόρων) για το εργοστάσιο, χωρίς να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι».
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ... Ελέγχους στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του αρμόδιου υπουργείου, την ερχόμενη Τετάρτη γνωστοποίησε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, ανάξια σχολιασμού την κίνηση του Δ. Βόλου, να υποβάλει μήνυση εναντίον της Περιφέρειας για το ίδιο θέμα. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμβολής της Περιφέρειας στην πραγματοποίηση «Επιδημιολογικής Μελέτης», κατανοώντας τις ανησυχίες των πολιτών. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στον απόηχο της συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλο δήλωσε ότι «συνεπώς δόθηκε άδεια για να κάψει το εργοστάσιο RDF. Το δεύτερο σημείο, είναι η τήρηση των όρων. Πρέπει να υπάρξει άδεια εγκατάστασης, για την οποία δεν έχει στείλει την Περιβαλλοντική Μελέτη η εταιρεία, ενώ δεν έχει αιτηθεί και άδεια λειτουργίας, άρα δε μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή. Ταυτόχρονα θα δούμε από τις μετρήσεις που έχουμε κάνει, τι ήταν το υλικό που κάηκε σε ποσότητα 7.000 τόνων». Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός, «συμφωνήσαμε να υπάρχει «πλατφόρμα αποτελεσμάτων» on line, για αέριους ρύπους ώστε να υπάρχει έλεγχος, δειγματοληψία της πρώτης ύλης, αυστηροποίηση των προδιαγραφών των όρων. Παράλληλα, την ερχόμενη Τετάρτη στη μία το μεσημέρι, μια επιθεωρήτρια περιβάλλοντος η κα Μαρία Νικηφοράκη μαζί με στέλεχος του Υπ. Περιβάλλοντος, και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, (εμείς ζητήσαμε και εκπρόσωπο του δήμου Βόλου που να γνωρίζει το θέμα), θα κάνουν έλεγχο, να διαπιστωθεί, εάν έχουν τηρηθεί οι περιβαλλοντικοί όροι, εάν υπάρχει ο μηχανολογικός εξοπλισμός, που να υποστηρίζει την καύση των εναλλακτικών καυσίμων και ότι άλλο προβλέπει ο νόμος.

1 σχόλιο:

Οζυμαντίας είπε...

Οι περιβαλλοντικοί όροι δεν τηρούνται στην Ελλάδα. Λέμε ΟΧΙ στη καύση RDF θέλουμε υγεία και ζωή στο Βόλο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν , ο κ. Μπουκώρος της ΝΔ τι θέση παίρνει για το θέμα; περιμένουμε δηλώσεις