Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/5/2017

Ελλάδα

ΚΑΡΠΑΘΟΣ
  • =Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα, και ειδικότερα κοντά στα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.
  • =Τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου υποψηφιότητα σε σχολεία που ήδη υπηρετούν, έχουν οι διευθυντές σχολείων και με το νέο τρόπο επιλογής διευθυντών.

  • =Καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσκάλεσε τον 14χρονο γιο της να λάβει μέρος στο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, έκανε 54χρονη από περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.
  • =«Τα τελευταία χρόνια, μετά το 2010, ο λαός μας υπάγεται σε αλλεπάλληλες θυσίες. Θέλουμε αυτές οι θυσίες να πιάσουν τόπο και να έχουν ένα τέλος. Έρχεται μια στιγμή που και οι «μικροί» καλούνται να πράξουν ως μεγάλοι» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Αγράφων στην Παλαιά Βουλή, με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης). 
  • =Το τέταρτο μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στην Αίγινα. Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είχε την ευκαιρία του, αλλά την έχασε, καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι αυτός είναι ο πολιτικός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση». Αντίθετα, συνέχισε, «μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα μνημόνια».
  • =«Οι Έλληνες μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση. Μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος αρκεί να έχουμε μια στιβαρή ηγεσία, μια ηγεσία ανθρώπων που πιστεύουν στη λογική, στην προοδευτική πολιτική, στις ευρωπαϊκές αξίες και στη δύναμη της Ελλάδας. Δυστυχώς, αυτά τα προσόντα δεν τα διαθέτουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Κόσμος

  • =Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ, στόχος κατηγοριών για διαφθορά και παρακώλυση της δικαιοσύνης, δήλωσε ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες που τον παρουσιάζουν ως δράστη δωροδοκίας για την εξαγορά της σιωπής μάρτυρα είναι κατασκευασμένες και ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να διακόψει την εναντίον του έρευνα.
  • =Ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί όμιλοι ιδρύουν θυγατρικές, ή ενδεχομένως και εικονικές εταιρείες, στη Μάλτα, για να εκμεταλλευτούν τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, προκαλώντας φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων στις χώρες της ΕΕ όπου εδρεύουν. Αυτό προκύπτει από χιλιάδες σελίδες εγγράφων, τα λεγόμενα Malta Files, τα οποία βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας.
  • =Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το Σάββατο εξοπλιστικές συμφωνίες ύψους 110 δισ. δολαρίων με τη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στο Ριάντ.
  • =Μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία υπέρ της υποδοχής και της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, το Σάββατο στο Μιλάνο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πάνω από 80.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος και το σημείο αναφοράς τους ήταν η αντιρατσιστική πορεία, η οποία διοργανώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη.
  • =Ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλος της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε το Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκστρατεία για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οικονομία

  • =Ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία μείωση του ελληνικού χρέους, παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία για συνολική λύση που εξέφραζαν το ΔΝΤ και η Αθήνα, λίγο πριν του Eurogroup της Δευτέρας.
  • =Μπροστά σε ανατροπή της μισθολογικής τους εξέλιξης βρίσκονται οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι καθηγητές και οι ερευνητές των ΑΕΙ, οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΣΥ, οι ιατροδικαστές, οι διπλωματικοί υπάλληλοι και οι μουσικοί που εργάζονται σε κρατικές ορχήστρες. 
  • =«Εμείς θεωρούμε, ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε, επομένως ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία και για τα μέτρα για το χρέος», τόνισε σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη - στο περιθώριο του 28ου Money Show - ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
  • =Δυνατότητα «επανεκκίνησης» σχεδόν σε 500.000 μικροοφειλέτες προς ασφαλιστικά ταμεία, φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, παρέχουν αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και θα δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μέχρι και σε 120 δόσεις.
  • =Τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης αναλύει Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Αθλητισμός

=Ο Ολυμπιακός μετά τη νέα μεγάλη ανατροπή επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καλείται το βράδυ της Κυριακής να ρίξει στο «καναβάτσο» και την Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να επιστρέψει στον θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του μεγάλου τελικού του Final Four της Euroleague ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι η ομαδα του είναι το αουτσάιντερ και σε αυτό το παιχνίδι, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πανέτοιμη να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

=Στην αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε ο Κάρλος Ζέκα, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός εξέτισε την ποινή του στο διακοπέν ματς με τον ΠΑΟΚ κι έτσι είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Μαρίνο Ουζουνίδη, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία με πολλές απουσίες.

=Ένα καταπληκτικό σε θέαμα παιχνίδι παρακολούθησαν οι θεατές που βρέθηκαν στο στάδιο «Μπεντεγκόντι» για τον αγώνα της Κιέβο με τη Ρόμα, στο πλαίσιο της 37ης ημέρας του καμπιονάτο. Οι «τζαλορόσι» του Λουτσιάνο Σπαλέτι, με βασικό τον Κώστα Μανωλά, νίκησαν 5-3 και πλησίασαν στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο Γιουβέντους, που όμως αν νικήσει αύριο την Κροτόνε στο Τορίνο κατακτά το πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Βένετο προηγήθηκε δύο φορές αλλά προδόθηκε από την άμυνά του=Με θετικό αποτέλεσμα αποχαιρετά την κατηγορία η Χιχόν, η οποία στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μπέτις. Ηταν ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς, καθώς οι γηπεδούχοι γνώριζαν ήδη τη... μοίρα τους, ενώ η Μπέτις κατετάγη στη 15η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.=Στην αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε ο Κάρλος Ζέκα, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός εξέτισε την ποινή του στο διακοπέν ματς με τον ΠΑΟΚ κι έτσι είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Μαρίνο Ουζουνίδη, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία με πολλές απουσίες.
  • =Το Αμβούργο κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία επικρατώντας 2-1 της Βόλφσμπουργκ, με το νικητήριο γκολ να σημειώνει ο 21χρονος Βάλντσμιντ στο 88΄, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.
  • =Μέσω twitter ήρθε η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα με τα επεισόδια που έγιναν στη Λεωφόρο και οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης των «πρασίνων» με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ. Ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» στρέφει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και της αθλητικής δικαιοσύνης, τις οποίες κατηγορεί ότι επιδοτούν τη διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: