Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 25/6/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΑΡΠΑΘΟΣ. Ξύλινο σκάφος με 119 πρόσφυγες εντοπίστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου. Μεταξύ των προσφύγων περιλαμβάνονται 19 γυναίκες, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες, και 23 ανήλικα παιδιά. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

= ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Το μήνυμα ότι η ηθική της υγείας δεν μπορεί να σχετίζεται με σκοπιμότητα αλλά μόνο με την αρετή και την αγάπη, έστειλε από τα Ιωάννινα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση, που οργάνωσε στα Γιάννινα, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και η Β' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με θέμα «Η οικονομία και η ηθική στην Υγεία».
= ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. Σταθερό προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research.  Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι πολίτες κατασταλάζουν στις προτεραιότητες που θέτουν τα επόμενα χρόνια και θέλουν ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη.
= ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Αποστολή της ΝΔ είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν εγκλωβίσει οι ανερμάτιστες πολιτικές μιας αφερέγγυας, μιας ανίκανης Κυβέρνησης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Θεσσαλία.
= ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά, ασημικά, κοσμήματα, ακόμα και διαμάντια, βρέθηκαν σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι. Ο θησαυρός εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεσαι, για την μεγάλη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας της Δυτικής Αττικής».
= ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ. Δύο προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα μπορούν να απασχοληθούν στους δήμους, οι συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται στην καθαριότητα θέτει η τροπολογία Σκουρλέτη, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και την οποία παρουσίασε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών. Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».
ΚΟΣΜΟΣ

= ΡΩΣΙΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή του Κρασνοντάρ, επισκέφθηκε το πλοίο Pioneering Spirit που τοποθετεί υποθαλάσσια τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, τη κατασκeυή του οποίου ξεκίνησε στις 7 Μαϊου η Gazprom.  Τον Ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο πλοίαρχος Φρεντ Ρέγκτοτ, ο πρόεδρος της εταιρείας "Allseas" Εντουαρντ Χερεμ και ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ.
= ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας για να καταγγείλουν τη «βίαιη καταστολή» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει την ζωή τους 75 άνθρωποι από τις αρχές Απριλίου.
= ΛΟΝΔΙΝΟ. Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής και 72 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπέθναλ Γκριν, στο ανατολικό Λονδίνο, σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου σε συγκρότημα κτιρίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος.
= ΚΙΝΑ. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 αγνοούνται από τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου οι διασώστες επιχειρούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τη λάσπη επιζώντες.
= ΙΡΑΝ. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλαβαν μέλη μιας οργάνωσης που συνδέεται με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, τα οποία σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας σε θρησκευτικούς χώρους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.
= ΧΑΚΕΡ. Κυβερνοεπίθεση εξαπέλυσαν χάκερ εναντίον του βρετανικού κοινοβουλίου με αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= MOODY'S. O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική. Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.
= ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Τελεσίγραφο σε δανειολήπτες με οφειλές από προϊόντα καταναλωτικής πίστης που αγνοούνται για... χρόνια από το γκισέ θα στείλουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι τράπεζες.  Θα προτείνουν μία τελευταία ευκαιρία για οριστική διευθέτηση του χρέους, προτού αυτό καταλήξει στις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.
= ΙΤΑΛΙΑ. Δυο ακόμη ιταλικές τράπεζες βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και αναμένεται να διασωθούν με κρατική βοήθεια. Δεν λείπουν ωστόσο και οι αντιρρήσεις για τη νέα «αφαίμαξη» του προϋπολογισμού.
= ΜΙΧΑΛΟΣ. «Η συμφωνία δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο εξοβελίζει κάθε κίνδυνο νέας αναταραχής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, προκειμένου‭ η ‬χώρα‭‭ ‬να‭ ‬αποτάξει‭ ‬τα‭ ‬‬δεινά‭ ‬που‭ ‬επιφέρουν‭ τα‭ ‬μνημόνια‭ ‬‬και σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, να κάνει το άλμα προς τα εμπρός» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


= ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 77-55. Η Εθνική ομάδα γυναικών λύγισε από την Γαλλία στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας και γνώρισε την ήττα με 77-55. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά που πέτυχε στο τουρνουά απανωτές υπερβάσεις θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στο Βέλγιο (25/6, 19:00). Για το χρυσό μετάλλιο η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (21:30). 
= ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.Την έβδομη θέση στο σύνολο κατέλαβε η Ελλάδα, στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.  Στον τελικό, οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Δήμητρα Τσιαντή και Γεωργία Βασιλοπούλου βαθμολογήθηκαν με 83,2667 και πήραν την έκτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα, στη συνολική κατάταξη όμως, όπου προσμετρούνται και οι φιγούρες, κατετάγησαν έβδομες με 156,0453β. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ρωσία με 171,4571 βαθμούς, με δεύτερη την Ουκρανία (164,9005β.) και τρίτη την Ιταλία (162,8199β.).
= ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ. Πορτογαλία και Μεξικό εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Συνομσπονδιών. Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής νίκησε με 2-1 την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, Ρωσία, ενώ οι Ίβηρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Νέα Ζηλανδία (4-0), η οποία «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς.
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ. Περισσότεροι από 6.000 δρομείς έτρεξαν στο SNF Run από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετείχαν στον εορτασμό Ολυμπιακής Ημέρας στον αγώνα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είχε την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.Οι αποστάσεις ήταν 6 και 10 χιλιόμετρα, ενώ έγινε και αγώνας Special Olympics.
= ΠΑΟ. Ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν με ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Την Τρίτη το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στο «Γ. Καλαφάτης» στο Κορωπί.
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ανακούφιση επικρατεί στον Ολυμπιακό, μετά τη λαχτάρα που σκόρπισε στην ομάδα ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου, στο φιλικό με τη Βάτενς στο Ζέεφελντ. Οι εξετάσεις του διεθνή μεσοαμυντικού βγήκαν «καθαρές», ο παίκτης επέστρεψε στο ξενοδοχείο και όλοι τον υποδέχθηκαν με αγκαλιές και πλατιά χαμόγελα.
= ΜΑΝΩΛΑΣ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό να φέρεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη μετακίνησή του στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: