Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 26/6/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Πέραν κάθε λογικής είναι, η φρικαλεότητα που αποκαλύφθηκε, σε παιδική χαρά, στην Καλαμάτα. 83χρονος, ασελγούσε και κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονο με ελαφρά νοητική υστέρηση, επί ημέρες μέσα σε παιδική χαρά.
 Μια ανώνυμη καταγγελία χθες το απόγευμα, κινητοποίησε άμεσα τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εντόπισαν στο σημείο, τόσο τον 83χρονο, όσο και τον 12χρονο. Ο ανήλικος, αποκάλυψε ότι εδώ και αρκετές ημέρες, ο 83χρονος, ο οποίος είναι και γείτονάς του, πήγαινε και τον συναντούσε στην παιδική χαρά.Εκεί σε σημεία που του παρείχαν φυσική κάλυψη, ασελγούσε επάνω στο κορμάκι του 12χρονου.
= ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή της ΝΔ να λειτουργεί ως εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων και συνήγορος ποινικών προσώπων, αποδεικνύει πόσο αδίστακτοι και επικίνδυνοι μπορεί να γίνουν στη προσπάθειά τους να επιστρέψουν στην εξουσία, τονίζει το Μαξίμου απαντώντας στη ΝΔ. Συνολική κριτική στη ΝΔ ασκούν πηγές της κυβέρνησης αξιοποιώντας ως προς αυτό και τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. «Η ΝΔ σε αδυναμία να κάνει πολιτική αναζητά σωσίβιο στις δημοσκοπήσεις. Αλλά ούτε αυτές δεν μπορεί να "διαβάσει" σωστά!» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. «Ο πανικός του Μαξίμου δεν κρύβεται με τίποτα» απαντά η Νέα Δημοκρατία.
= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος στη «Διαύγεια» είχε σαν αποτέλεσμα να μην βγουν στους δρόμους τα 11 απορριμματοφόρα που είχαν υποσχεθεί οι εργαζόμενοι. Αντιδράσεις από τους εργαζομένους, οι οποίοι κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό.
= ΛΕΣΒΟΣ. Την ανάγκη «η Ευρωπαϊκή Ένωση να φτάσει μέχρι τα όρια των θεσμικών της δυνατοτήτων για να μπορέσει να βοηθήσει στην πραγματοποίηση του έργου της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων της Βρίσας και των άλλων 12 οικισμών» τόνισε το απόγευμα της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χωριό της νότιας Λέσβου που ισοπεδώθηκε από τον ισχυρό σεισμό το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου.
= ΚΡΗΤΗ. Μια 15χρονη από την Ιρλανδία που έκανε διακοπές με την οικογένεια της στη Σταλίδα Κρήτης εντοπίστηκε νεκρή σε πισίνα ξενοδοχείου. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής ενώ ερευνώνται οι συνθήκες του πνιγμού της.
= ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την Παιδεία και δήλωσε ότι «κάθε μεταπτυχιακό πρέπει να ορίζει το ύψος των διδάκτρων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά».
ΚΟΣΜΟΣ

= ΙΣΠΑΝΙΑ. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τα κάμπινγκ, αλλά και τα ξενοδοχεία, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου για την ζωή τους, από τη φωτιά που κατακαίει δάση στα νότια της Ισπανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.Όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η περιοχή γύρω από την πόλη Ουέλβα είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν φωτιές, εξαιτίας του κύματος της ζέστης που την πλήττει.
= ΗΠΑ. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον προέτρεψε την Κυριακή το Κατάρ και τις αραβικές χώρες που απομόνωσαν το εμιράτο, να ρίξουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.
= ΑΛΒΑΝΙΑ. Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας IPR Marketing. Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων. Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων.
= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ανεβαίνουν οι τόνοι στην προεκλογική Γερμανία: ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς επιτίθεται στην Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι επιθυμεί συνασπισμό με το φιλελεύθερο κόμμα (FDP).
Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς πέρασε στην αντεπίθεση σήμερα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, κατηγορώντας την Άνγκελα Μέρκελ για «αλαζονεία» και σημειώνοντας ότι υποσκάπτει «τη δημοκρατία», την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν άνετη νίκη της καγκελαρίου.
= ΤΟΥΡΚΙΑ. Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών την Κυριακή προκειμένου να εμποδίσει πλήθος ανθρώπων να πραγματοποιήσει την ετήσια πορεία Gay Pride στην πλατεία Ταξίμ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= TOYΡΙΣΜΟΣ. Σε θετικό πρόσημο κινούνται τα έσοδα και οι αφίξεις για τον ελληνικό τουρισμό, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, με τους εμπειρογνώμονες του κλάδου να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την πορεία των τουριστικών μεγεθών, αλλά και διαφορετικές απόψεις αναφορικά με την εξέλιξη αυτών.
= ΙΤΑΛΙΑ. Με έγκριση ειδικού νομοθετικού διατάγματος, η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι επικύρωσε την Κυριακή το απόγευμα την απόφαση διάσωσης των δυο τραπεζών της περιοχής Βένετο που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν. Πρόκειται για την Λαϊκή Τράπεζα της Βιτσέντα και την Veneto Banca.
= ΓΣΕΒΕΕ. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που επιβάλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS).
= ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Τελεσίγραφο σε δανειολήπτες με οφειλές από προϊόντα καταναλωτικής πίστης που αγνοούνται για... χρόνια από το γκισέ θα στείλουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι τράπεζες θα προτείνουν μία τελευταία ευκαιρία για οριστική διευθέτηση του χρέους, προτού αυτό καταλήξει στις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.
= ΜOODY'S. O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική. Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΒΕΛΓΙΟ-ΕΛΛΑΔΑ 78-45. Η Εθνική ομάδα των γυναικών πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, γνωρίζοντας την ήττα με 78-45 από το Βέλγιο στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πέτυχε υπέρβαση στο τουρνουά και κέρδισε θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια τόσο στο ματς με τη Γαλλία για τα ημιτελικά, όσο και στο ματς με το Βέλγιο και κατετάγη τέταρτο, ωστόσο κέρδισε τον θαυμασμό των Ελλήνων, μετά την εξαιρετική πορεία. 
= ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ.Η Γερμανία και η Χιλή επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Ρωσίας. Τα «πάντσερ» επικράτησαν με 3-1 του Καμερούν και στην 29/06 θα αντιμετωπίσουν το Μεξικό, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, η Χιλή που αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αυστραλία, θα παίξει κόντρα στην Πορτογαλία.
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Το θέμα της απόκτησης επιθετικού «καίει» τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει απομείνει μόνο με τον Ανσαριφάρντ και οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται έντονα και προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να καλύψουν αυτό το μεγάλο κενό. Κι ενώ στο προσκήνιο έχει έρθει η περίπτωση του 26χρονου Μούσα Μαρεγκά, ο οποίος ανήκει στον Πόρτο αλλά αγωνίζεται δανεικός και με επιτυχία στην Γκιμαράες, ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για τον Εμάνουελ Εμενίκε της Φενερμπαχτσέ.
= ΦΟΥΣΤΕΡ. Ένας ποδοσφαιριστής που λάμπρυνε με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποφάσισε να αποχωρήσει από τα γήπεδα. Σε ηλικία 35 ετών, ο Νταβίντ Φουστέρ έκρινε πως πρέπει να ολοκληρώσει την καριέρα του, έχοντας αγωνιστεί για τελευταία φορά στη Χετάφε, με την οποία πανηγύρισε χθες την άνοδο στην Primera Division.
= ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ. Παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να θεωρούνται οι Ντάνι Αλβες, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του με τη Γιουβέντους, και Χάβι Μαρτίνεθ. Μάλιστα οι δύο ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται εντός της εβδομάδας να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψουν τα συμβόλαια συνεργασίας τους.
Ενα χρόνο πριν από το Μουντιάλ της Ρωσίας, σάλο προκαλεί η είδηση πως είναι σε εξέλιξη έρευνα της FIFΑ, που αφορά ελέγχους ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της χώρας, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: