Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 27/6/2017

ΕΛΛΑΔΑ

=ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ.  Βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τελικά σήμερα Τρίτη.
 Όπως ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, στη ρύθμιση θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις, ενώ όπως ανέφερε και το μεσημέρι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν θα υπάρχει το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό.
= ΤΣΙΠΡΑΣ. Προσωπική παρέμβαση στο θέμα των σκουπιδιών που πνίγουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις κάνει ο Πρωθυπουργός. Καλεί σήμεραΤρίτη στο μέγαρο Μαξίμου την ΠΟΕ – ΟΤΑ, επιχειρώντας να δώσει λύση στο αδιέξοδο  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε την  πρόσκληση στους συνδικαλιστές για διάλογο, διαπιστώνοντας πως είναι άκαμπτοι στις αξιώσεις τους καθώς δεν τα βρήκαν με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και «τα έσπασαν» μέσα σε ελάχιστα λεπτά.  Η πρόσκληση Τσίπρα είναι για τις 10 το πρωί με στόχο να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση από το αδιέξοδο. Προς ώρας είναι άγνωστο αν θα ανταποκριθούν οι συνδικαλιστές στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού.
= ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. «Αν η Ιστορία των τελευταίων εβδομήντα χρόνων μας προσφέρει μια πυξίδα, αυτή δείχνει ότι η χώρα μας δεν θα ανταπεξέλθει απλώς στις δυσκολίες μιας ακόμη σκοτεινής περιόδου, αλλά θα ξανανθίσει. Θα τα καταφέρουμε και πάλι» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ.
= ΣΟΥΡΛΑΣ. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη της διάψευσης του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Σούρλα για όσα ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την απογευματινή αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Κοινοβούλιο και τα ίδια τα γεγονότα, ή μάλλον τα αρχεία, έρχονται να διαψεύσουν με τη σειρά τους, τους ισχυρισμούς του κ. Σούρλα.
= ΧΙΟΣ. Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου. Περίπου 20 λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέος σεισμός έντασης 3,1 βαθμών με το ίδιο επίκεντρο. Το εστιακό βάθος και των δύο δονήσεων ήταν στα 10 χιλιόμετρα.
= ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Ως Δήμος Πειραιά και ως Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίξαμε και στηρίζουμε τους εργαζόμενους σε αυτό τον αγώνα και με τις παρατάσεις και με το ομόφωνο ψήφισμα και με την εν γένει στάση μας σε αυτή τη διαδικασία. Σταθήκαμε κοντά τους και σωστά πράξαμε κατά την εκτίμησή μου
ΚΟΣΜΟΣ

= ΣΥΡΙΑ. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά όπλα, και προειδοποίησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι αυτός και οι ένοπλες δυνάμεις του «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» εάν προχωρήσουν σε επίθεση.  Η δήλωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι οι προετοιμασίες της Συρίας είναι όμοιες με εκείνες που έγιναν πριν τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι και η οποία παρακίνησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει την επίθεση με πυραύλους εναντίον μιας συριακής αεροπορικής βάσης.
= ΗΠΑ. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δικαίωσε εν μέρει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διατάσσοντας την μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματός του, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.
= BREXIT. «Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, στις προτάσεις της Βρετανίας για τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη χώρα μετά το Brexit. Ο Μπαρνιέ σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες θέλουν οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.
= ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η ηγέτις του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) Αρλίν Φόστερ υπέγραψαν πριν από λίγο συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.
= ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Οι περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία θα πρέπει να καταθέσουν αίτημα για να λάβουν ειδική ταυτότητα έπειτα από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αναφέρει σε έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας υποσχέθηκε πάντως, σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί «από κανέναν Ευρωπαίο πολίτη να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο» μετά το Brexit.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Άλλη μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική αναφορά του γερμανικού τύπου για τον ελληνικό τουρισμό έρχεται να προστεθεί στην πλειάδα θετικών δημοσιευμάτων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στη Γερμανία. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτηρίζει την Ελλάδα νικήτρια της φετινής τουριστικής σεζόν σε εκτενές της δημοσίευμα με αντικείμενο τους κορυφαίους τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας, TUI και Thomas Cook.
= ΙΤΑΛΙΑ. Η απόφαση της κυβέρνησης της Ιταλίας να προχωρήσει στην εκκαθάριση δύο τοπικών πιστωτικών ιδρυμάτων επικρίθηκε έντονα σήμερα διότι αντίκειται στο σχέδιο που είχε καταρτιστεί για την τόνωση της εμπιστοσύνης στις τράπεζες της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους.
= ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ. Στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επικεντρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
= ΛΕΣΒΟΣ. Υπογράφηκε από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η απόφαση για την παράταση των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών καθώς και την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στη Λέσβο στις 12.6.2017.
=MOODY'S. Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών -Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς- σε (P)Caa3 από (P)Ca καθώς και τη βασική πιστωτική αξιολόγησή τους (baseline credit assessment, BCA) σε caa2 από caa3.
=ΤΑΙΠΕΔ. Πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για να συμμετάσχουν σε διεθνή δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αεριού (ΔΕΣΦΑ), απηύθυνε το ΤΑΙΠΕΔ.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΜΠΑΣΚΕΤ. Περισσότεροι από 150 φίλαθλοι της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των γυναικών επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά, κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα.   Τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τα οποία επέστρεψαν στη χώρα μας έχοντας στις... αποσκευές τους την ιστορική τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, δέχθηκαν παρατεταμένο χειροκρότημα από συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και δημιούργησαν μία «ζεστή» υποδοχή.
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, με τη βουλγαρική Λουντογκόρετς, που έχει τον ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους», δηλαδή να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.
= ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. Παίκτης του Ατρόμητου είναι και επίσημα ο Δημήτρης Χατζηισαΐας. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε στην ομάδα του Περιστερίου για έναν χρόνο και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι ήρθε στην ομάδα που έδειξε ότι τον ήθελε περισσότερο.
= ΑΕΚ. Τα σενάρια που ήθελαν τον Νάτσο Σκόκο να επιστρέφει στην ΑΕΚ μάλλον δεν θα γίνουν πραγματικότητα, καθώς όπως όλα δείχνουν έχει συμφωνήσει με την Ρίβερ Πλέιτ.
Επισημοποιήθηκε η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο νεαρός επιθετικός που εντυπωσίασε τις τελευταίες δύο σεζόν με τον Πλατανιά, είχε συμφωνήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ενωση και υπέγραψε συμβόλαιο για 4+1 χρόνια.
Κοντά στην απόκτηση του Κροάτη Μάρκο Λιβάγια βρίσκεται η ΑΕΚ. Φαίνεται πως η αγορά της Λας Πάλμας αποδεικνύεται ιδιαίτερα φιλική για την Ενωση, αφού και ο 24χρονος επιθετικός προέρχεται από την ομάδα από την οποία αποκτήθηκαν ο Σέρχιο Αραούχο και ο Ελντερ Λόπες. Ο Λιβάγια αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει ως δανεικός για έναν χρόνο, με οψιόν μόνιμης απόκτησής του. Ωστόσο στην περίπτωσή του η ρήτρα θα είναι «προσιτή» καθώς, σε αντίθεση με τον Αραούχο, η Λας Πάλμας θα προτιμούσε να τον παραχωρήσει οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: