Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 28/6/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα των δήμων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν την ικανοποίησε η νέα βελτιωμένη πρόταση του πρωθυπουργού.  Όπως είπε ο πρόεδρός της Νίκος Τράκας θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην μείνει κανείς στον δρόμο και να περάσει η πρότασή της που κατατέθηκε  χθές στον Πρωθυπουργό.  Εστιάζοντας στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες τόνισε ότι θα αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας για να μην υπάρξει πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

= ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιστοσελίδα Politico.eu, δείχνουν πως ο στόχος του επετεύχθη και μάλιστα πολύ άμεσα. Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του με τις οποίες ο επικεφαλής της ΝΔ ξέπλυνε τα εγκλήματα της Χ.Α. λέγοντας πως σήμερα “είναι σαν να μην υπάρχει” ενώ η δική της οργάνωσης είναι σε εξέλιξη, δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnikismos.net έσπευσε να του δώσει τα εύσημα εκθειάζοντας τον ισχυρισμό του πως “η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια”.
= ΚΥΘΗΡΑ. Ιστιοφόρο με 50 πρόσφυγες εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από σκάφος της Frontex ανοιχτά των Κυθήρων και οδηγείται προς τη Νεάπολη Βοιών.
= ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ. Τον επαναπροσδιορισμό του λυκείου, μέσω της ορθολογικοποίησης των προγραμμάτων σπουδών, της διδασκαλίας λιγότερων μαθημάτων, με περισσότερες ώρες διδασκαλίας και των νέων τρόπων αξιολόγησης, πρόταξε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ως προτεραιότητα της κυβέρνησης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα "Δευτεροβάθμια εκπαίδευση - Παρόν και μέλλον", που πραγματοποίησαν οι οργανώσεις Ν.Φιλαδέλφειας και Ν.Χαλκηδόνας του ΣΥΡΙΖΑ.
= ΤΡΙΚΑΛΑ. Την πολυετή καταδίκη των τεσσάρων αντρών που κατηγορούνταν για κατ’ εξακολούθηση βιασμό 14χρονης και μαστροπεία, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων Τρικάλων. Η φρικιαστική υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν και αποκαλύφθηκε ότι οι τέσσερις (ο ένας μάλιστα νονός του κοριτσιού) κρατούσαν έγκλειστη 14χρονη σε διαμέρισμα της Λάρισας και την βίαζαν κατ’ εξακολούθηση.
= ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Στη σύλληψη ενός 72χρονου στον Πειραιά, που από το μπαλκόνι του σπιτιού του ασκείτο στην σκοποβολή, με ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,22 mm, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙΑΣ. Ο συλληφθείς, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, είχε τοποθετήσει στα κάγκελα του μπαλκονιού του, μια ξύλινη επιφάνεια, προκειμένου με το πιστόλι να ασκείται στη σκοποβολή.
ΚΟΣΜΟΣ

= ΑΥΣΤΡΙΑ. Αυτό που συνέβαινε με τις έως τώρα κανονικές κρατήσεις των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους, όπου η Ελλάδα, κατά γενική ομολογία των αυστριακών τουριστικών ομίλων και γραφείων είναι για μία ακόμη χρονιά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός, παρουσιάζοντας αύξηση έως 40% σε σχέση με πέρυσι, ισχύει τώρα και για τις "κρατήσεις της τελευταίας στιγμής".
= ΗΠΑ. Το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας έδωσε εντολή να απομακρυνθούν οι πάντες από τον χώρο της πανεπιστημιούπολης διότι έλαβε απειλή για βόμβα.
= ΚΟΛΟΜΒΙΑ. Οι αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) ολοκλήρωσαν σήμερα τη διαδικασία του αφοπλισμού τους, παραδίδοντας σχεδόν όλο τον ατομικό τους οπλισμό στα Ηνωμένα Έθνη, εξέλιξη που σηματοδοτεί το τέλος της ένοπλης δράσης της οργάνωσης στο πλαίσιο μιας σύρραξης η οποία στοίχισε τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια άλλους.
=ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ήταν η πιο αραχνιασμένη υπόθεση της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου στη Γερμανία: Το σχέδιο νόμου για την πλήρη αναγνώριση του γάμου των ομοφύλων. Από το 2015 μέχρι σήμερα, το νομοθέτημα αυτό πήγε 30 φορές στην αρμόδια Νομική Υπηρεσία της Βουλής για τελική επεξεργασία – για να επανέλθει κάθε φορά άδοξα στα συρτάρια των εμπνευστών του.
= ΧΑΚΕΡΣΕυρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν εταιρείες και τράπεζες σε αρκετές χώρες του κόσμου. Στόχος κυβερνοεπίθεσης και το αεροδρόμιο του Κιέβου. Εκτός από την Ουκρανία, από κυβερνοεπίθεση επλήγησαν, μεταξύ άλλων, η ναυτιλιακή εταιρεία Maersk, η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, η βρετανική διαφημιστική WPP, καθώς και επιχειρήσεις στην Ισπανία.
= ΛΟΝΔΙΝΟ. Κτίριο έντεκα ορόφων εκκενώθηκε στο Βούπερταλ, επειδή η εξωτερική επένδυσή του ήταν παρόμοια με εκείνη του Πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο, στον οποίο ξέσπασε φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα.
= ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πρόσθεσαν  την Κίνα στη «μαύρη λίστα» των χωρών που δεν καταπολεμούν επαρκώς την εμπορία ανθρώπων. Στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται 23 χώρες, μεταξύ των οποίων η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία.Το Πεκίνο «δεν έχει λάβει σοβαρά μέτρα» για να βελτιώσει αυτήν την κατάσταση, σημειώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον, δικαιολογώντας έτσι την προσθήκη της Κίνας στη μαύρη λίστα, μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επιχειρήσει μια προσέγγιση με την κινεζική ηγεσία τους τελευταίους μήνες....
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

= ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ομόφωνα ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές. Η απόφαση του ΣτΕ η οποία εκτιμάται ότι θα έχει οικονομικές συνέπειες λόγω των χαμένων εσόδων στα κρατικά ταμεία, δεν θα επηρεάσει την ποινική εξέλιξη των επίμαχων υποθέσεων καθώς δεν σημαίνει την ποινική παραγραφή τους αφού ο κίνδυνος της άσκησης διώξεων για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος θα συνεχίσει να υφίσταται.
=ΗΠΑ. Η πρόεδρος της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως θα ξεσπάσει νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ζωής της, χάρη στις μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα μετά το κραχ της περιόδου 2007-9, όπως εκτίμησε.
=MOODY'S. O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε σήμερα στη βαθμίδα B3 το αξιόχρεο των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων των ελληνικών τραπεζών, σε συνέχεια της αναβάθμισης του αξιόχρεου τους καθώς και της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου.
= ΕΦΚΑ. Η διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. ανακοινώνει ότι παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών Β΄εξαμήνου 2016 των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (π. ΟΓΑ) αυτοτελώς απασχολούμενων και εργοδοτών έως την 30-11-2017.
= ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας στο υπόλοιπο του 2017. Οι αντοχές της οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2017 συντείνουν στη θετική εκτίμηση για τη μελλοντική δυναμική της ανάπτυξης, αναφέρεται σε οικονομική ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας. Στο 1,7% εκτιμά το ύψος της ανάπτυξης για φέτος.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. 
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου.
Υπέρ της αρχής του νέου θεσμικού πλαισίου τάχθηκαν, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.
Από την πλευρά τους, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι δήλωσαν «παρών» ενώ η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.«Από το σημείο μηδέν που επικρατούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά από χρόνια απραξίας με το κλείσιμο συνωμοτικά του ματιού, ερχόμαστε και τολμάμε να δώσουμε λύσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής διαπραγμάτευσης με τη FIFA και την UEFA». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου, με το οποίο «ρυθμίζονται επείγοντα κομβικά ζητήματα της αθλητικής ζωής της χώρας».
= ΑΕΚ. Την πρώτη συγκέντρωσή τους πραγματοποίησαν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Στα Σπάτα βρέθηκαν και οι νεοαποκτηθέντες Τσιντώτας, Γιακουμάκης, όχι όμως και οι Λόπες, Κλωναρίδης που θα ενσωματωθούν την 1η Ιουλίου στην Πολωνία μαζί με τους διεθνείς Μάνταλο, Μπακασέτα, Γιόχανσον, Γαλανόπουλο, Βράνιες και τον Ούγκο Αλμέιδα.
= ΠΑΟ. Η «χρυσή τομή» βρέθηκε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό-Μπεργκ-Αλ Αΐν και ο Σουηδός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το deal έκλεισε στα 3.3 εκ. ευρώ, «πράσινοι» θα πάρουν 2.5-2.6 εκ., ποσό κατά πολύ μικρότερο από αυτό που προβλεπόταν να βάλει στα ταμεία του το «τριφύλλι» με βάση τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του παίκτη, ωστόσο, με αυτό η ΠΑΕ θα καλύψει αρκετές «τρύπες» και θα αποκτηθεί στην θέση του Σουηδού ένας φορ που θα κάνει τη διαφορά.
=ΠΑΟ. Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει το θέμα Χουλτ στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός αριστερός μπακ κατέθεσε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, ωστόσο, τα χρήματα που αφορούσαν τη δόση Φεβρουαρίου μπήκαν κανονικά σήμερα στο λογαριασμό του με κι εκτός απρόοπτου θα συνεχίσει κανονικά την καριέρα του στο «τριφύλλι».
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Με μια πρωινή προπόνηση την Τρίτη, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του που έγινε στο Ζέεφελντ. Μετά από έντεκα μέρες παραμονής εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής μέσω Μονάχου και αργά το βράδυ (κατά τις 11 μ.μ.), αναμένεται η άφιξή τους στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: