Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, στην αίθουσα εκδηλώσεων  Ξενοδοχείου στην Αγριά Βόλου. Των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο κ. Γεώργιος Μίχος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του ομίλου εταιρειών LafargeHolcim, ενώ χρέη Γενικού Γραμματέα εκτέλεσε η κα Χριστίνα Καραχάλιου, εκπρόσωπος της Εταιρείας ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ ΑE.

Το Πρόγραμμα της Κλειστής Γενικής Συνέλευσης περιελάμβανε τις παρουσιάσεις του Απολογισμού Έργου του Συνδέσμου για το 2016 από το Γενικό Γραμματέα Δ.Σ. του ΣΒΘΚΕ, κ. Λουκά Παπαχαραλάμπους της εταιρείας ELIKON TRANSPORT, του Οικονομικού Απολογισμού 2016 και του Προϋπολογισμού 2017 από τον Ταμία Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου της εταιρείας Χαλυβουργία Ελλάδος ΑΕ, και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία αναγνώστηκε από τον κ. Παντελή Μαρέδη της εταιρείας Φορολογιστική ΕΠΕ. Μετά το πέρας των διαδικασιών και στα πλαίσια της συζήτησης που ακολούθησε, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Τσαούτος παρουσίασε στα μέλη την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευριπίδης Δοντάς ο οποίος παρουσίασε τον νεοσύστατο φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ». Τέλος, την πολιτική της Κυβέρνησης αναφορικά με τη Βιομηχανία, παρουσίασε στα μέλη ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Ευστράτιος Ζαφείρης.  «Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αναπτυχθούν με βάση την ελληνική αγορά. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίον ο ΣΕΒ, δημιούργησε το Export Ready ένα πλέγμα στοχευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών για τα μέλη του. Στόχος μας είναι οι εταιρείες να αποκτήσουν καλύτερη εσωτερική οργάνωση, πληρέστερη ενημέρωση για αγορές-στόχους, αλλά και με τις επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνουμε, να αποκτήσουν ευκαιρίες δικτύωσης με δυνητικούς πελάτες στις αγορές του εξωτερικού. Ολοκληρώνοντας, το κλειδί της επιτυχίας αλλά και της αποτροπής μιας νέας κρίσης στο μέλλον, είναι να θωρακίσουμε τη χώρα με σύγχρονους θεσμούς που υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του πολίτη, και προάγουν την επιχειρηματικότητα. Αυτός είναι ο δρόμος για να δημιουργήσουμε εθνικό πλούτο» δήλωσε η κ. Μπίτσιου

Στην ομιλία του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: 

«Θεωρώ ότι όλοι εντός κι εκτός αυτής της αίθουσας συμφωνούμε πως η χώρα μας έχει  πραγματικά τεράστιες δυνατότητες και πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, το μοντέλο που ακολουθήσαμε ως σήμερα,  έχει κλείσει τον κύκλο του. Οριστικά…….Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Κι αυτή θα είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τον επιχειρηματικό κόσμο. Ισχυρές και αυτοδύναμες θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά, Περιφέρειες  με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την παραγωγή καθώς και εστίες κοινωνικής αλληλεγγύης στα πρότυπα των ώριμων δημοκρατιών του πλανήτη:  αυτός είναι ο πιο γρήγορος και ασφαλής δρόμος για να γίνει πράξη  η παραγωγική ανασυγκρότηση στην πατρίδα μας,  να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας,  να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή βούλησή μας είναι  να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας τόσο με το Σύνδεσμο όσο και με όλους τους φορείς της βιομηχανίας και της παραγωγής αλλά και όλους τους επιχειρηματίες».

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: