Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/8/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Στο λιμάνι του Πειραιά θα αγκυροβολήσει, από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού «Palinuro». Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, η απόφαση να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο εκπαιδευτικό ταξίδι του 2017, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την επιθυμία σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και υπογραμμίζει την φιλία προς τον ελληνικό λαό, μέσω της παρουσίας ενός πλοίου συμβόλου της Ιταλίας και του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικου

= ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ. Συνεχίζεται η σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τον διορισμό του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στην προεδρία του ΟΑΣΘ, η οποία προκάλεσε από το βράδυ της Πέμπτης έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.   «Όταν συγκρούεσαι δεν μπορεί να τους ευχαριστείς όλους, θα δυσαρεστείς αυτούς που είχαν συμφέρον να συνεχίζεται μια μη ομαλή κατάσταση, και θα προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον λαό που είναι και ο μεγάλος στόχος» δήλωσε μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς. «Είναι πάρα πολύ σοβαρή η δουλειά για να παίζουμε, φαίνεται πως το ξέρουν και θέλουν να το κάνουν «γαργάρα»» τόνισε ο κ. Παππάς.
= ΠΡΕΒΕΖΑ. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που μαίνονταν από το πρωί στην Πρέβεζα και η οποία έκαψε τεράστια έκταση (εκτιμάται 400 στρέμματα). Στο πέρασμα της η φωτιά έκαψε με μανία θερμοκήπια, αποθήκες, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Ροποκη κάηκαν και δυο κατοικίες.  Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας, από το πρωί έδωσε τεράστια μάχη με τις φλόγες, ενώ στο έργο πυρόσβεσης συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νόμου Πρέβεζας και ο Δήμος με δυο σκαφτικά μηχανήματα.
= ΑΛΒΑΝΙΑ. Στο αίτημα για βοήθεια στην Αλβανία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες πυρκαγιές στα χωριά της ελληνικής μειονότητας, ανταποκρίθηκε η ελληνική κυβέρνηση. Με κυβερνητική απόφαση, αναχωρούν με το πρώτο φως της μέρας από τη Θεσσαλονίκη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ CL-415, τα οποία θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών γύρω από τα ελληνικά χωριά. Όπως έγινε γνωστό, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν στις περιοχές που είναι τα χωριά Γεωργουτσάτες, Χουλιαράτες, Γράψη Δρόβιανη, και Φρουστάνη.
= ΚΑΙΡΟΣ. Με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Έως αύριο θα επικρατεί μίνι καύσωνας, με θερμοκρασίες που θα φθάνουν στα δυτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, οπότε και θα σημειωθούν κατά τόπους καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι ακόμη και χαλαζόπτωση.
= ΣΥΡΙΖΑ. "Mπροστά στις κυοφορούμενες αλλαγές και ελλείψει –προφανώς– άλλων αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων εν μέσω θέρους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχείρησε σήμερα να περιγράψει τις ημέρες του στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατά το δοκούν, αφήνοντας εντέχνως στη λήθη τις τυφλές απολύσεις, την καρατόμηση στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα, τη διαθεσιμότητα και άλλους ευφάνταστους τρόπους δημιουργίας δεξαμενών ακαριαίων απολύσεων, με τελικό αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.  Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, τα έργα και οι ημέρες του στη Δημόσια Διοίκηση είναι νωπά" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
= ΔΟΛ. Μετά από μια μακρά και επίπονη δοκιμασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από σήμερα αλλάζει σελίδα, για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
= ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Τη δυνατότητα να παραλάβουν από την Πέμπτη τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας θα έχουν οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
ΚΟΣΜΟΣ

= ΙΣΠΑΝΙΑ. Μια φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν δεκάδες μετανάστες βγήκε την Πέμπτη σε μια ακτή της Ανδαλουσίας στην νότια Ισπανία, η οποία ήταν γεμάτη από παραθεριστές. Η λέμβος, αφού είχε διασχίσει το Στενό του Γιβραλτάρ, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, έφτασε περίπου στις 14:00, τοπική ώρα, στην παραλία ντε λος Αλεμάνες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τους μετανάστες να πηδούν από την βάρκα και να τρέχουν στην παραλία.
= ΚΑΝΑΔΑΣ. Η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να δημιουργήσει hotspot στα σύνορα με τις ΗΠΑ (στην πολιτεία της Νέας Υόρκης), καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται θεαματικά οι ροές μεταναστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Μόλις 6,5 εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Μ. Σουλτς αδυνατεί να κλείσει την ψαλίδα από την Μέρκελ. Ο εκδότης και πολιτικός σύμβουλος Μίχαελ Σπρενγκ εκτιμά ότι η κατάσταση είναι απίθανο να ανατραπεί.
= ΚΕΝΥΑ. Ένταση επικρατεί στην Κένυα μετά την ανακοίνωση των σχεδόν τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, που δείχνουν επανεκλογή του νυν προέδρου. Ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής αναγκάστηκε να παρέμβει ώστε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε νοθεία από παρέμβαση χάκερ.
= ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ. Την τελική έγκριση του Κιμ Γιόνγκ Ουν αναμένει το σχέδιο για την επίθεση στη νήσο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, όπως μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Βορείου Κορέας.
= ΗΠΑ. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρειο Κορέα, παρά το γεγονός ότι η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί να πλήξει το Γκουάμ. Σε δηλώσεις του από το Γκουάμ, ο Τίλερσον υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη απείλησε την Βόρειο Κορέα με «φωτιά και οργή». Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Μάτις προειδοποίησε την Β.Κορέα να αποφεύγει πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν εντάξει παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο στη ρύθμιση του ν. 4321/2015, προκειμένου να τις εξοφλήσουν τμηματικά έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, κινδυνεύουν από 1-1-2018 να τεθούν εκτός της ρύθμισης, αν από την ημερομηνία αυτή και μετά καθυστερήσουν έστω και για μία ημέρα να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή τους στην εφορία.
= ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. Δεν υπάρχουν αναδρομικές επιβαρύνσεις ή αναδρομικά χαράτσια για τους αυτοαπασχολούμενους» ξεκαθάρισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.  «Αυτό που υπάρχει είναι οι εισφορές για την επικουρική και το εφάπαξ με βάση τον νόμο που άρχισε να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2017» πρόσθεσε. Όπως ανέφερε, αυτές οι εισφορές θα καταβληθούν σε δόσεις. «Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ είναι γύρω στους 7.000, οι αριθμοί δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που ακούγονται» σημείωσε.
= ΕΝΦΙΑ. «Μπλόκο» στις επιστροφές φόρου επιφέρει ο ΕΝΦΙΑ σε 600.000 δικαιούχους που διαθέτουν ακίνητα. Η αναμενόμενη εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα οδηγήσει σε αυτεπάγγελτους συμψηφισμούς. Ως εκ τούτου, οι αναμενόμενες επιστροφές φόρου δεν θα γίνουν. Κάποιοι φορολογούμενοι εκλαμβάνουν τον συμψηφισμό ως ακύρωση της ευκαιρίας που έχουν να διαχειριστούν τα νέα βάρη από τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες δόσεις.
= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 833,61 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%.
Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 825,96 μονάδες (-0,54%).
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-1. H ΑΕΚ, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε με 2-1 του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρώτης αναμέτρησης της «Ένωσης» με την Μπριζ. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στο ΟΑΚΑ με αυτογκόλ του Μάντατου στο 9', ωστόσο δεκα λεπτα αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ. Το νικητήριο γκολ της Ένωσης το σημείωσε στο 49' ο Σιμόες.Εκ των κορυφαίων για την ΑΕΚ ο Τρίστασον (που έδειξε ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής), εξαιρετικός ήταν και πάλι ο Τσόσιτς, ενώ ανεβασμένος εμφανίστηκε και ο Λόπες.


= ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 0-2. Προβλημάτισε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό πριν το πρώτο παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των Βάσκων πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης κι έτσι ηττήθηκε με 2-0 από την «ελαφρά ταξιαρχία» στη Λεωφόρο. Πάντως το χειρότερο για το «τριφύλλι» είναι ότι στην αναμέτρηση με την ομάδα του Μάντζιου τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Κουλιμπαλί, ο οποίος υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χάσει τα ματς με την Μπιλμπάο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 85' με τέρμα του Αλμπάνη, ενώ διπλασίασαν τα γκολ τους με τον Ελμπάζ τέσσερα λεπτά αργότερα. Με βάση την εικόνα του ματς, η ομάδα που έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες και που στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που πήρε τη νίκη. 
= ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Πολύ ακριβά πλήρωσαν οι Μασούντ και Χατζισαφί τη συμμετοχή τους στον αγώνα ρεβάνς του Πανιωνίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Μολονότι στο πρώτο ματς με τους Ισραηλινούς δεν είχαν αγωνιστεί, τελικά οι δύο παίκτες των «κυανέρυθρων» συμμετείχαν κανονικά στον επαναληπτικό της Νέας Σμύρνης Έτσι με δεδομένο ότι Ισραήλ και Ιράν δεν έχουν διπλωματικές επαφές, τιμωρήθηκαν από την ομοσπονδία ποδόσφαιρου του ασιατικής χώρας. Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού του Ιράν, Μοχάμαντ Ρέζα Νταβάρζ Τανί, με τοποθέτησή του, έκανε γνωστό ότι οι δύο ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου δεν πρόκειται να φορέσουν ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: