Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 21/10/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΕΕΛΠΝΟ. Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας)  στο Γ.Ν. Έλενα - Βενιζέλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ΚΕΕΛΠΝΟ.
 Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σχετικά με υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος
= Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ. Διαστάσεις συνολικού οικογενειακού δράματος προσλαμβάνει πλέον η υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Μετά τις πρώτες εν θερμώ καταγγελίες του πατέρα του θύματος σε τηλεοπτικές εκπομπές, με τις οποίες κατηγορούσε τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τους συναδέλφους της κόρης του για τη δολοφονία.  Έτσι  η αδερφή του θύματος με ανάρτησή της στο facebook εκφράστηκε με τις χειρότερες δυνατές λέξεις για τον πατέρα της, φτάνοντας στο σημείο να πει: «Αυτός δεν είναι πατέρας, είναι τέρας».
= ΧΙΟΣ. Αστυνομικοί στη Χίο συνέλαβαν συνάδελφό τους τη στιγμή που παρέδιδε ποσότητα ναρκωτικών σε άλλο άτομο, γνωστό στις αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά
= ΛΕΣΒΟΣ. Με αίτημα ασφαλείς συνθήκες διαμονής αλλά και σύντομη εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει, εκατοντάδες φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, κυρίως αφγανικής καταγωγής, κατέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής το οδόστρωμα μπροστά στον καταυλισμό τους.
= ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Κουκουλοφόροι, που βγήκαν από το Πολυτεχνείο, πραγματοποίησαν αργά το βράδυ, μιας ακόμα Παρασκευής, σειρά επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, αλλά και στην Μπουμπουλίνας.
= ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά πραγματοποιηθηκε, μετά από σχετικό κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. «Είμαστε εδώ για να κλείσουμε αυτά τα γραφεία» είπε η Μάγδα Φύσσα, και συμπλήρωσε: «Και απλά είμαστε άλλη μια φορά στους δρόμους... Συνήθως είμαστε στη δίκη, σήμερα είμαστε εδώ. Ο λόγος είναι γνωστός, οι εγκληματίες στη φυλακή -όχι έξω να κάνουν και εγκαίνια».
= ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΔριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όσο ειδικότερα για την αγροτική της πολιτική, άσκησε από τη Λάρισα η Φώφη Γεννηματά.
ΚΟΣΜΟΣ
= ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύουν σε αποτυχία, κατέδειξε δημοσκόπηση της εταιρείας BMG Research για λογαριασμό της εφημερίδας Independent η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
= ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Τουλάχιστον 35 αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισλαμιστικά στοιχεία στην όαση Μπαχαρίγια, 370 χλμ. νοτιοδυτικά του Καΐρου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας και γιατροί.
=ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την Παρασκευή εναντίον του σιιτικού τεμένους Ιμάμ Ζαμάν, σε δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 45 και πλέον.
= ΚΟΡΕΑ. Σε ανεβασμένους τόνους παραμένει η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρειο Κορέα, με την Πιονγιάνγκ να δηλώνει ότι δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί το πυρηνικό της πρόγραμμα. «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν με την πυρηνική Β.Κορέα» τονίζει βορειοκορεάτης διπλωμάτης. Νωρίτερα ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο προειδοποίησε ότι η Β. Κορέα δεν αποκλείεται να χτυπήσει τις ΗΠΑ σε λίγους μήνες με πυρηνικό πύραυλο.
= ΙΣΠΑΝΙΑ. Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην Ισπανία, με το σενάριο μιας ανεξάρτητης και ταυτόχρονα βιώσιμης Καταλονίας να κρίνεται ανέφικτο και την οικονομία να δοκιμάζεται. Σε μια κίνηση ματ, η ισπανική κυβέρνηση εξασφάλισε την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για τη διάλυση του καταλανικού κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή εκλογών τον Ιανουάριο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. «Ήδη βιώνουμε τη σταδιακή σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου ως προς τις αναγκαίες πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η επιστροφή στο παλιό εσωστρεφές παραγωγικό πρότυπο είναι ανέφικτη και ανεπιθύμητη. «Το κράτος οφείλει να κάνει προσεκτικό και στοχευμένο σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε. Μίλησε για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας, αλλά «υπάρχουν σήμερα μεγάλες ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε». Επανέλαβε δε την ανάγκη για αλλαγή του μείγματος της οικονομική πολιτικής ώστε να ευνοεί την ανάπτυξη.
= ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. H τραπεζική εποπτική Αρχή της EKT πρέπει να ξανασκεφθεί τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου των «κόκκινων» δανείων της ευρωζώνης, μετά τις ενστάσεις της Ιταλίας ότι αυτές θα εμποδίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας της, δήλωσαν τέσσερις υψηλόβαθμες πηγές της κεντρικής τράπεζας στο Reuters.
= ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΑ. Με 30 εκατομμύρια ευρώ από τα 750 εκατομμύρια ευρώ της έκδοσης θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD) στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας.
= ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Δεν αναμένονται ουσιώδεις επιπτώσεις στα αποτελέσματα και στην κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας Πειραιώς, συνεπεία του ελέγχου της ΤτΕ, επιβεβαιώνει η διοίκηση που παρέλαβε σήμερα, Παρασκευή, την οριστική έκθεση του ελέγχου.
= BMW. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε ελέγχους στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW στο πλαίσιο της έρευνάς της για μια υπόθεση καρτέλ στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε μεγάλες γερμανικές εταιρείες.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΛΑΓΑ 80-75. Ο Ολυμπιακός, έστω κι αν δυσκολεύτηκε στο τέλος κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο απέναντι στη Μάλαγα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν των Ισπανών με 80 - 75 στο ΣΕΦ και διπλασίασαν τις νίκες τους στη φετινή Ευρωλίγκα.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6, Παπαπέτρου 7 (1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοβ 12, Στρέλνιεκς 5 (1), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 9 (1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15 (2
= ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ. «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μία σκληρή ομάδα», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Είχαμε πει πως η Μάλαγα είναι μία ομάδα με μαχητικό πνεύμα. Από την αρχή, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και ξεκινήσαμε πολύ καλά επιθετικά και αμυντικά. Ήταν απρόσμενο το πώς έπαιξε η Μάλαγα σε εκείνο το διάστημα. Ξέραμε ότι θα αντιδράσουν και αυτό έγινε στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και στο τέλος. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος και γι' αυτό θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, αλλά σε ορισμένα σημεία του αγώνα δώσαμε κάποιους πόντους που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: