Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πέθανε ξαφνικα ο 52χρονος Βολιώτης πρωταθλητής Θανάσης Καλογιάννης

Προδομένος από την καρδιά του, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 52 ετών, ένας αθλητής - φαινόμενο. Πρόκειται για τον Βολιώτη Θανάση Καλογιάννη έναν από τους καλύτερους αθλητές στα 400μ. με εμπόδια, που αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας και δύο φορές χρυσός Βαλκανιονίκης.
Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του, στη μακρινή Βραζιλία, όπου πήραν την απόφαση να ζήσουν με τη σύζυγό του, Λάουρα Ντε Νίγκρις, συγκλόνισε την τοπική - και όχι μόνο - κοινωνία.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, αύριο, Τρίτη, στη 1μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που υπήρξε ποτέ στα 400μ. και 400μ. εμπόδια στην Ελλάδα που αν δεν εγκατέλειπε πρόωρα τον πρωταθλητισμό και αφοσιωνόταν ολοκληρωτικά, θα ήταν Ολυμπιονίκης. Σε ηλικία 16 ετών μόλις και 11 μηνών, ο Βολιώτης πρωταθλητής με τις ιδανικές αναλογίες για το δυσκολότερο ίσως αγώνισμα του στίβου, αγωνίστηκε στο βαλκανικό πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι (14 Αυγούστου 1982) και τερμάτισε σε χρόνο 47.07! Τότε ήταν έφηβος και έτσι δεν υπήρξε πανελλήνιο ρεκόρ.
Δύο χρόνια αργότερα και πριν καν συμπληρώσει τα 19 του χρόνια έκανε 45.90 στα 400μ. και ταξίδευε στο Λος Άντζελες για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (από το 2000) με τη Βραζιλιάνα σύζυγό του και ασχολούνταν με την διεύθυνση φωτογραφίας, με τη σκηνοθεσία και τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές παραγωγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: