Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Καμία απόφαση μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο

Το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο σε άλλη περιοχή της χώρας, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνάντηση που είχε με τους τοπικούς βουλευτές για το θέμα.
Αντίθετα ο υπουργός αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και αφορούν την αναβάθμιση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και του 307 ΠΕΒ (πρώην 307 ΤΣΥΑΥ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει θέμα μετακίνησης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τη Ν. Ιωνία, σε άλλη περιοχή της χώρας, καθώς δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το θέμα. Όπως είπε,ποτέ δεν υπήρξε θέμα μεταφοράς του στρατοπέδου στην Αυλώνα, ενώ υπογράμμισε ότι και τέτοια απόφαση να ληφθεί στο μέλλον με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια, θα υπάρξουν στρατιωτικά και κοινωνικά ισοδύναμα. Ο υπουργός είπε στους βουλευτές ότι έχει αποφασιστεί η δημιουργία Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης πληρωμάτων ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στην 1η ΤΑΞΑΣ, που εδρεύσει στο Στεφανοβίκειο. Τέλος, δήλωσε ότι έχει αποφασιστεί στις εγκαταστάσεις του 307 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης (πρώην 307 ΤΣΥΑΥ), που λειτουργεί επίσης στο Στεφανοβίκειο, να ιδρυθεί Κέντρο Συντήρησης Ελικοπτέρων.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου για τη συνάντηση

Δεν υπάρχει καμία τετελεσμένη απόφαση για αλλαγή δυνάμεων και παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στο νομό Μαγνησίας πέραν α) της δημιουργίας Διακλαδικής Σχολής Εκπαίδευσης Πιλότων και πληρωμάτων στο Στεφανοβίκειο και β) της αναβάθμισης του στρατιωτικού εργοστασίου 307 ΠΕΒ και της ενίσχυσής του για την εξυπηρέτηση νέων ελικοπτέρων που αποκτά η Αεροπορία Στρατού και τη συντήρηση σχεδόν του συνόλου των ελικοπτέρων όλων των κλάδων.

Οποιαδήποτε απόφαση στο μέλλον, στο πλαίσιο ανασχεδιασμού της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με πιθανή μετακίνηση προσωπικού, θα έχει πλήρες στρατιωτικό και κοινωνικό ισοδύναμο για το οποίο προ πάσης απόφασης θα υπάρχει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζεται ότι η Μαγνησία και γενικότερα η περιοχή της Θεσσαλίας αποτελεί βασικό πυλώνα των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: