Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Μαγνησία

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Μαγνησία, τόσο εξ’ αιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης, όσο και από το χιόνι που πέφτει συνεχώς στο Κεντρικό Πήλιο και την Όθρυ.
ΠΗΛΙΟ
ΔΡΑΚΕΙΑ. Κατολίσθηση στην περιοχή του Πηλίου και σε μήκος περίπου 200 μέτρων, έχει κλείσει τον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Δράκειας στο 5ο χλμ και έχει χαθεί το οδόστρωμα από τα βράχια και τις πέτρες που έχουν παρασυρθεί από τους μεγάλους όγκου νερού. 
ΧΑΝΙΑ. Παράλληλα, εξ’ αιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στο Κεντρικό Πήλιο, με προβλήματα κινούνται τα αυτοκίνητα στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, αφού χιονίζει από την Πορταριά και πάνω. Το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά στα Χάνια, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο έχει φθάσει τα 50 εκατοστά και η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.Την προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάνοιξης τών δρόμων, συντονίζει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται στην περιοχή. 
ΑΗΔΟΝΑΚΙ Επιχείρηση  διάσωσης από την Πυροσβεστική  ενός τεχνικού ραδιοφωνικού σταθμού που αποφάσισε με την κακοκαιρία να μεταβεί την κεραία στη θέση Αηδονάκι Πηλίου και δεν μπόρεσε να επιστρέψει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.  Όχημα της Πυροσβεστικής παρέλαβε  τον άνδρα, για τη μεταφορά του οποίου χρειάστηκε να κινητοποιηθούν δυνάμεις πολύτιμες τις ώρες αντιμετώπισης της κακοκαιρίας
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟΥ Μεγάλη ζημιά προκάλεσε η θαλασσοταραχή στο παραλιακό μέτωπο του Αι-Γιάννη, όπου πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Η θάλασσα “έσκαψε”” το μέτωπο που χωρίζει δρόμο και παραλία και έπεσε ο δρόμος, το ύψος της εισόδου του οικισμού, στην εκκλησία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κουτσάφτη η ζημιά είναι μεγάλη αλλά αυτοψία θα γίνει το πρωϊ. Οι δρόμοι στην περιοχή είναι απροσπέλαστοι από το νερό.
ΑΝΑΥΡΑ. Πυκνό χιόνι πέφτει και στα ορεινά του Αλμυρού στην Όθρυ και το ύψος του, στην Ανάβρα, έφθασε τα 30 εκατοστά παρά τον συνεχή αποχιονισμό του δρόμου.
ΒΟΛΟΣ. Στην πόλη του Βόλου βρέχει αδιάκοπα και με ένταση για περισσότερες από 24 ώρες και ήδη οι χείμαρροι βρίσκονται σε οριακά επίπεδα.


ΣΠΟΡΑΔΕΣ. Στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων επικρατούν άνεμοι 8 και 9 μποφόρ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεν επέτρεψε τον απόπλου των επιβατικών πλοίων για τα νησιά.Τ


ΑΛΜΥΡΟΣ
Αποκλεισμένοι  συνολικά 6 άνθρωποι στον Ξηριά Αλμυρού λόγω των ορμητικών νερών του χειμάρρου από τις έντονες βροχοπτώσεις. Οι πέντε προέρχονται από συνεργείο εργολάβου που εκτελεί το έργο της λιμνοδεξαμενής και το βράδυ θα περάσουν εκεί τη νύχτα τους, στα κοντέινερ του έργου. Οι πέντε βρέθηκαν εγκλωβισμένοι ανάμεσα από Ευξεινούπολη και Νεοχωράκι, στο ύψος του πρώην σκουπιδότοπου και είναι εργαζόμενοι στο έργο της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά. Οι αποκλεισμένοι πέρασαν απέναντι το πρωί για να πάνε στην εργασία τους και τώρα δεν μπορούν να επιστρέψουν. Ο έκτος αποκλεισμένος είναι κτηνοτρόφος και βρίσκεται κοντά στο Νεοχωράκι, αλλά έχει τρόφιμα και στέγη για να περάσει τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: